Byla dėl ukmergiškės nužudymo pasiekė teismą

Byla dėl ukmergiškės nužudymo pasiekė teismą /

Vilniaus apygardos teismui perduota didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo baudžiamoji byla. Žiaurus nusikaltimas įvykdytas pavasarį Ukmergės rajone.

Balandžio 6 d. Šešuolių seniūnijos Taurupiškio kaime, miško masyve, buvo rastas moters lavonas su durtinėmis ir pjautinės žaizdomis kakle bei rankose.

Nusikaltimą ėmėsi tirti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, į pagalbą pasitelkę Ukmergės rajono policijos pareigūnus, tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas skelbia, kad pareigūnai atliko daugybę tyrimo veiksmų, kėlė ir tikrino ne vieną nusikaltimo versijų, buvo apklausti liudininkai, galėję matyti ar suteikti vertingą informaciją apie šį nusikaltimą.

Paaiškėjo, kad nužudytoji – jauna Ukmergės rajono gyventoja (gim. 2002 m.). Jau tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimą padariusį asmenį, merginos sugyventinį (gim. 1975 m.).

Apklausos metu jis neprisipažino dėl įvykdytos nusikalstamos veikos, tačiau buvo surinkti duomenys, leidžiantys pagrįstai teigti, kad įtariamasis nužudė jauną merginą, slėpdamas kitą itin sunkų nusikaltimą – prievartavimą. Vyras, bijodamas, jog bus atskleistas jo seksualinio pobūdžio nusikaltimas, apgaule įviliojo merginą į savo automobilį ir, nuvežęs į miško masyvą, peiliu sudavė mirtinus smūgius. Po nusikaltimo vyras paslėpė peilį, tačiau pareigūnams pavyko jį surasti.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas skelbia, kad Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais kaltinamuoju aktu į Vilniaus apygardos teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl nužudymo ir seksualinio prievartavimo.

Iki teismo įtariamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *