Apdovanoti policijos pareigūnai ir pilietiški ukmergiškiai

Apdovanoti policijos pareigūnai ir pilietiški ukmergiškiai / Angelai sargai paminėjo profesinę šventę. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Penktadienį savo profesinę šventę – Angelų sargų dieną – paminėjo rajono policijos komisariato pareigūnai. Šventės metu įteikti apdovanojimai ir pasižymėjusiems pareigūnams, ir pilietiškiems ukmergiškiams.

Apdovanojimus kolegoms įteikė komisariato vadovą pavaduojantis Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus ir Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą padėkos raštas įteiktas Reagavimo skyriaus tyrėjai Liucijai Gudelytei.

Pirmojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanota Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Jovita Rasimavičienė.

Trečiojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ apdovanotas Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Darius Kužinauskas.

Trečiojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanota Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Neringa Kiškė.

Ukmergės rajono mero apdovanojimai įteikti Reagavimo skyriaus tyrėjams Rimvydui Kuliešiui, Justui Armackui ir Veiklos skyriaus vyresniesiems tyrėjams Arūnui Urbanavičiui, Romui Morkūnui, Laurai Bogdienei, Ingridai Dutkienei.

Seimo narys Juozas Varžgalys savo apdovanojimus skyrė Veik-los skyriaus viršininkei Ingai Malinauskienei ir Veiklos skyriaus tyrėjai Erikai Bartkevičienei.

Policijos komisariatas puoselėja gražią tradiciją kasmet padėkoti žmonėms, kurie prisidėjo prie nusikaltimų išaiškinimo.

Šiais metais tradicinė statulėlė Angelų sargų šventės proga įteikta Sandros ir Nerijaus Šalaviejų šeimai. Jų dėka sulaikytas nusikaltimą įvykdęs asmuo.

O istorija buvo tokia. Gruodžio 29-ąją laiptinėje buvo apiplėšta senyvo amžiaus moteris. Vaikinas, pribėgęs prie jos, ištraukė iš rankų krepšį, moterį pastūmė ir pats pabėgo. Tuo metu Sandra būdama namuose išgirdo riksmą. Išbėgusi į kiemą ji pamatė stovintį 18–20 metų amžiaus jaunuolį. Jis atrodė sutrikęs, ketinantis sprukti. Sandra pradėjo rėkti savo namuose buvusiam vyrui, kad moterį užpuolė ir iš karto ėmė vytis jaunuolį. Nors sulaikyti nepavyko, jie iškvietė policiją, pranešė apie įvykį ir apibūdino, kaip įtariamasis atrodė. Netrukus policija jį sulaikė.

Už sąmoningumą, pagalbą policijai, už pilietišką požiūrį padėka įteikta ukmergiškei Vaidai Jurkštaitienei, už kasmet įamžinamas šventines akimirkas – fotografui Dainiui Vytui, atsisveikinta su tarnybą paliekančia kolege Reagavimo skyriaus tyrėja Dovile Vitkauskaite.

Susirinkusiuosius – ne tik dirbančius pareigūnus, bet ir Policijos veteranus – sveikino gausus būrys svečių.

Šventę vainikavo rajono policijos kapeliono Šarūno Petrausko linkėjimai ir bendra nuotrauka.

Pilies parke netradiciniu formatu vykusį renginį vedė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, koncertavo Meno mokyklos pučiamųjų orkestras, vadovaujamas Ričardo Kamarausko.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *