Ukmergiškis – Lietuvos „Free style MC battle“ nugalėtojas

Ukmergiškis – Lietuvos „Free style MC battle“ nugalėtojas / Nuotrauka – renginio organizatorių

Ukmergiškis Pijus Vasiliauskas savaitgalį vykusiame Lietuvos „Free style MC battle 2021“ tapo čempionu.

„Free style MC battle“ (ang.) – tai reperių kovos laisvuoju stiliumi, kada tekstas kuriamas scenoje. Tekstu bei technika siekiama nugalėti priešininką. Santrumpa MC reiškia „Master of Ceremonies“ – ceremonijų meistras, nustatantis šou taisykles ir formas, programos vedėjas.

Improvizuodami kovų dalyviai atskleidžia ne tik savo žodyną, gebėjimą rimuoti ir kūrybiškumą, bet ir repavimo techniką, stilių, ritmo pajautimą bei meistriškumą, nes tekstus tenka repuoti grojant didžėjaus parinktai kas kartą vis kitokiai muzikai.

Kasmet kovose susitinka 16 dalyvių: 8 į renginį patenka, praėję atrankines kovas, ir 8 – komisijos atrinkti. Reperiai suporuojami burtų keliu. Kovai – publikai ir komisijai įtikinti – kiekvienas turi du raundus po 45 sekundes. Žiūrovų ar komisijos pageidavimu gali būti skiriamas trečias raundas. Po pirmųjų kovų laimėtojai kaunasi ketvirtfinalyje, po šių – pusfinalyje ir galiausiai du geriausieji susitinka finale. Pernai dėl karantino renginys nevyko.

Šiųmečiame renginyje kovojo du ukmergiškiai: Pijus ir Sho.

Pijus yra jauniausias „Free style MC battle“ nugalėtojas Lietuvoje. Tokio amžiaus jaunuoliai dažniausiai dar tik pradeda repuoti. Prieš tai – du metus Pijus liko antras. Be to – į Lietuvos repo istoriją įeina ir kaip jauniausias tokių kovų dalyvis, bei jauniausias finalistas – pirmą kartą kovose jis dalyvavo, būdamas dvylikos, o trylikos jau keliavo iki finalo.

Pijus mokėsi Senamiesčio pagrindinėje mokykloje, vėliau – Antano Smetonos gimnazijoje, šiuo metu mokslus tęsia Vilniaus Užupio gimnazijoje, yra 3 klasės gimnazistas.

Pijus yra repo grupės „Operatyvūs“, kuri  prieš pirmąjį karantiną išleido debiutinį albumą „Chicago“, narys. Kuria poeziją, savo eilėraščiais pasidalina socialiniame tinkle. Interviu su juo – radijo „Zip Fm“ eteryje laidoje „Gatvės lyga“ šį trečiadienį, 22 val. 

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *