Vaikų džiaugsmo kupinos stovyklos Vepriuose

Vaikų džiaugsmo kupinos stovyklos Vepriuose / Stovyklautojai įgūdžius ugdėsi dalyvaudami įvairiose veiklose.

Veprių stovykloje įgyvendinta edukacinė vaikų vasaros stovyklų programa „Šventosios vingiai. Vasaros spalvos“, orientuota į socialinį-emocinį ugdymą, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijų ugdymą, savarankiškumo, darbo komandoje, lyderystės įgūdžių lavinimą.

Programa buvo skirta 7–17 metų vaikams ir finansuota Švietimo mainų paramos fondo, Ukmergės rajono savivaldybės bei tėvų lėšomis. Programa įgyvendinta trimis vaikų vasaros poilsio stovyklų pamainomis.

Stovyklautojai ugdė darbo komandoje, problemų sprendimo, lyderystės įgūdžius komandiniuose, orientaciniuose, patyriminiuose žaidimuose. Daug dėmesio skirta fiziniam aktyvumui ir sportiniams žaidimams – keliauta į žygius po Veprių kraterio teritoriją dviračiais ir pėsčiomis, mokytasi šiuolaikinio ir gatvės šokių judesių, pasitikėjimas savimi stiprintas nuotykių parke „Lokės pėda“, dalyvaujant jaunimo asociacijos „Patirk“ parengtose veiklose.

Stovyklautojų kūrybiškumas ir saviraiška meninėmis priemonėmis buvo skatinami įrengiant kūrybinę-poilsio erdvę; meno terapijos ir socializacijos institutas „VYTA“ padėjo vaikams išreikšti save piešimo ant vandens (ebru), smėlio mandalų kūrimo edukacijose; stovyklautojai noriai dalyvavo „Talentų šou“ vakaruose. Prisiliesta ir prie istorijos žinių gilinimo – „Vikingų kaimas“ supažindino su senovės baltų gyvensena, karyba, virtuve, žaidimais; „Miško broliai“ plačiau supažindino su Ukmergės krašto istorija. Didelis dėmesys skirtas darnos su gamta jausmui ugdyti – mankštos vykdavo lauke, dažnai ant Veprių ežero kranto; „Džiunglių žmogus“ ir jo istorijos apie egzotinius gyvūnus padėjo pamatyti, kad ir tritonas, sraigė ar tarakonas yra savaip žavūs.

Vaikai iš stovyklų išvyko kupini teigiamų emocijų, susiradę naujų draugų, išbandę naujas veiklas. Entuziastingos, atkaklios, energingos, išmanios, idėjų kupinos stovyklų vadovų komandos, savanoriai, pamainų koordinatoriai kūrybiškai prisidėjo prie programos įgyvendinimo. Vaikų ir tėvų atsiliepimai apie stovyklą ir stovyklavimo patirtį yra teigiami.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *