Problemą miesto centre žada išspręsti

Problemą miesto centre žada išspręsti /

Ukmergės centrinė sankryža –  tikras galvos skausmas vairuotojams: pastaruoju metu, po sankryžos rekonstrukcijos, čia nuolat formuojasi automobilių spūstys. Dėl to ne kartą skundėsi ir „Ukmergės žinių“ skaitytojai. Į skundus atsakydami rajono vadovai vis žadėjo, kad šviesoforai bus suderinti.

Šią savaitę paviešintame rajono savivaldybės pranešime žadama problemą išspręsti per artimiausias savaites.

Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, jau yra parengta projektavimo užduotis bei atliekamas šios paslaugos viešasis pirkimas.

Žadama, kad šviesoforai bus sureguliuoti taip, jog situacijų, kai automobiliai užblokuoja Kęstučio aikštės–Gedimino gatvės sankryžą, nebeliks.

„Šviesoforuose, reguliuojančiuose transporto srautus nuo Kęstučio aikštės ir Gedimino gatvės link Vytauto ir Vilniaus gatvių, bus panaikinti rodyklių formos signalai ir įrengta papildoma sekcija posūkiui į dešinę (į Vilniaus gatvę).

Planuojama, ant šviesoforo gembės įrengti informacinę lentelę, kuri vairuotojams primins, kad, nedegant papildomai šviesoforo sekcijai į dešinę, kai dega žalio skritulio formos signalas, atlikti posūkį galima, tačiau reikia praleisti pėsčiuosius“, – informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *