Žemaitkiemyje – tradicinė Žolinės šventė

Žemaitkiemyje – tradicinė Žolinės šventė / Šventės muzikantai – naujojoje scenoje.

Žemaitkiemiečiai su Žolinės švente šiemet sveikinti nuo ką tik įrengtos scenos.

Pagal Žemės ūkio ministerijos projektui ,,Stacionari scena viešiesiems renginiams“ skirtas lėšas  planuota įrengti tik jos pagrindą. Bet atsiradus rėmėjų ir gavus lėšų stogo dengimui pagal nevyriausybinių organizacijų rėmimo priemonę, lauko scena įrengta iki galo.

Šventę miestelis pasitiko atsinaujinęs ne tik scena, bet ir kryžiumi. Projektas „Su atnaujintu kryžiumi atgijęs miestelio centras“ finansuotas savivaldybės lėšomis. Projektų vykdymui bendruomenė prisideda ir savo lėšomis bei dalyvaudama projekte ,,Saugus eismas bendruomenėse“. Šiemet dalyvauta ir projekte ,,Prisijungusi Lietuva“.

Žolinė tradiciškai švęsta dvi dienas. Šeštadienį romansus atliko Balninkų moterų ansamblis ,,Širdies melodija“, džiugino UKC Valų kolektyvas ,,Talalinė“ ir Valų armonikieriai, skambėjo Akvilės Raupelytės dainos, susirinkusieji šoko ir dainavo kartu su grupe ,,Belkanto“. Linksmino besikuriančio Žemaitkiemio lėlių teatro ,,Raganos Rumpumpėlės lėlės“ lėlių pasirodymas. Jų gamybai gautos lėšos iš savivaldybės finansuoto kūrybinio projekto.

Sekmadienį po šv. Mišių vyko šakočio, duonos kepimo, verpimo ir juostų pynimo edukacijos, veikė vaikų žaidimų erdvė. Koncertavo operos solistai ,,MEN trio“ ir Rusnė Varanavičiūtė.

Žolininkė Giedrė Radzevičiūtė šventei sukūrė ypatingą žolynų arbatą ,,Žemaitkiemio pievų karoliai“.

Renginius vedė UKC Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *