Apsileidėliams baudų neskiria

Apsileidėliams baudų neskiria /

Ukmergės mieste šią vasarą 135 teritorijų savininkams buvo išsiųsti įspėjimai, raginantys apšienauti ir sutvarkyti jiems priklausančias teritorijas. Rajono savivaldybės administracijos duomenimis, į raginimus atsiliepė 48 iš jų. Kiti delsia – jų teritorijos tebelieka apleistos.

Be priežiūros paliktų žemės sklypų savininkams raštiškus raginimus susitvarkyti per birželį ir liepą išsiuntė miesto seniūnija. Nurodomas dviejų savaičių terminas, kuriam pasibaigus, teritorijos vėl bus tikrinamos.

Net 87 sklypų savininkai į raginimus nesureagavo.

„Kviečiame visus būti pilietiškus ir sutvarkyti jiems priklausančias teritorijas: surinkti šiukšles, šienauti vejas, sutvarkyti želdinius, surinkti nupjautas ar nukritusias šakas“, – ragina savivaldybės administracija, atkreipdama dėmesį, kad už nesitvarkymą yra numatyta administracinė atsakomybė.

Vis dėlto iki šiol piniginės nuobaudos niekam dar nebuvo pritaikytos. Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus duomenimis, pernai piniginių baudų nebuvo skirta niekam, šiemet kol kas – taip pat.

Tačiau sklypų savininkai jau pernai buvo drausminami, didinant žemės mokestį. Ši priemonė bus taikoma ir šiemet. A. Dutkaus duomenimis, šiemet 24 teritorijų netvarkantys savininkai jau įtraukti į asmenų, kuriems siūloma padidinti mokestį, sąrašą.

Savivaldybės interneto svetainėje viešai skelbiamas nesutvarkytų teritorijų sąrašas. Sklypų savininkai raginami susitvarkyti savo teritorijas, o jeigu darbai jau padaryti, pranešti apie tai miesto seniūnijai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *