Teigia, kad turgavietės kontroliuojamos

Teigia

Ukmergiškė Angelė teiravosi dėl turgaus kontrolės pandemijos metu.

Moteris pastebi, kad kai kurie prekybininkai bei pirkėjai nelabai atsakingai laikosi nustatytos tvarkos, o juk COVID-19 atvejų daugėja. „Skelbta, kad parduotuvėse vyks patikrinimai. O kaip su turgumi, ar kontroliuojamas?“ – domėjosi ji. 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vedėjas Ričardas Gleiznys sakė, kad sprendimų, susijusių su prekyba maisto produktais, nepriiminėja. Tai daro departamentas.

Pasiteiravus, kokios kontrolės priemonės yra taikomos, vykdant COVID-19 prevenciją parduotuvėse ir turgavietėse, VMVT Vilniaus departamento Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad prekyba maisto produktais turgavietėse ekstremalios situacijos šalyje metu organizuojama laikantis valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimo dėl paslaugų, teikiamų kontaktiniu būdu, parduotuvių, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų paslaugų teikimo būtinų sąlygų reikalavimų.

„Sustiprinti patikrinimai vykdomi ir toliau planuojami vykdyti tiek parduotuvėse, tiek turgavietėse“, – teigė Viešųjų ryšių skyriaus atstovas. Jis informavo, kad už taikomų apribojimų nesilaikymą, maisto tvarkymo subjektas gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Asmenys, pastebėję saugumo reikalavimų nesilaikymą, apie tai turėtų pranešti VMVT ar kitoms atsakingoms institucijoms.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *