Nebeaišku, kuriuos konteinerius galima naudoti

Nebeaišku

Ukmergiškei Danutei iškilo klausimas, į kuriuos atliekų surinkimo konteinerius mesti šiukšles atnaujinamose aikštelėse.

Pasak moters, šiuo metu prie jos namų esančioje atliekų surinkimo aikštelėje stovi tiek nauji konteineriai, tiek senieji. Mačiusi, kad ir kitose – taip pat. „Į kuriuos konteinerius turime mesti atliekas: i senus, ar į naujus? Ar galima į abejus?“ – teiravosi moteris. Svarstė – gal senųjų konteinerių niekas jau netuštins? Tačiau jie tebėra ir gyventojai jais naudojasi kaip seniau.

O galbūt dar nepasirengta naujųjų konteinerių priežiūrai, todėl aikštelėse tebestovi seni?  Tačiau gyventojai jau meta šiukšles ir į juos. „Sustatė, o informacijos jokios nėra. Ar nenutiks taip, kad kažkuriuose konteineriuose atliekos užsistovės?“ – rūpėjo sužinoti moteriai.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad nuo trečiadienio seni konteineriai jau išvežami ir greitai liks tik nauji.

„Kol yra seni, galima mesti į juos“, – sakė A. Dutkus.

Priminsime, kad Ukmergės rajono savivaldybėje šiuo metu atnaujinama aštuoniolika atliekų surinkimo aikštelių, kuriose senieji antrinių žaliavų rūšiavimo varpeliai bei mišrių buitinių atliekų surinkimo konteineriai keičiami naujais, vieno dizaino konteineriais. Jų talpa, kaip ir senųjų, – 2 kub. m.

Tačiau, dar nespėjus atnaujinti aikštelių, jau sulaukta pastabų, kad naujieji konteineriai nėra patogūs – angos atliekoms mesti nedidelės, dėl ko atliekos sluoksniuojasi tiesiai po jomis, o konteinerių viduje nepasiskirsto tolygiai ir dalis tūrio lieka neužpildyta. Užsikimšus angai, gyventojai atliekas krauna greta konteinerių.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *