Miesto centre – nauja paroda

Miesto centre – nauja paroda /

„Ukmergė / Gobis. Lauko ekspo“ parodų paviljone, Kęstučio aikštėje, eksponuojama nauja paroda.

Kultūrinių iniciatyvų grupė „Kvadratas“ ir Ukmergės rajono savivaldybė pristato keramikės, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės Aldonos Jonuškaitės-Šaltenienės naujausių keramikos kūrinių parodą „Iš jūros. Vikingai“.

Keramikė A. Jonuškaitė-Šaltenienė prisipažįsta pirmą sykį jūrą išvydusi būdama 13-os metų. Vaikystėje apie ją labai daug girdėjo iš savo senelio, kuris, būdamas jūrininku, saugojo Rusijos–Turkijos sieną Juodojoje jūroje.  O senelio pusbrolis apiplaukė visą pasaulį mokomuoju suomių burlaiviu.

„Gal dėl to vaikystėje vis sapnuodavau, kad aš – paukštis, skraidantis viršum didžiųjų vandenų…“ – sako keramikė. Ji pati domėjosi Kuršių istorija, bendravo su Nidos senbuviais.

„Keramika – dūžtantis menas. Ir todėl man ypač įdomu apžiūrint tyrinėti restauruotą archeologinę keramiką, sulipdytą iš šukių ir su tuštumomis.

Šį savo darbą lipdžiau iš gabalėlių, atrastų mano pasąmonėje – iš sudužusių vikingų, ir taip gimė ši kompozicija „Iš jūros. Vikingai“, pradėta pernai ir užbaigta šiemet, karantine su kauke ant veido“, – sako parodos autorė.

Paroda Ukmergės centre veiks iki rugsėjo 20 d.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *