Dovanoja miestui viešą dviračių aptarnavimo stotelę

Dovanoja miestui viešą dviračių aptarnavimo stotelę /

Ukmergiškiams ar miesto svečiams išsiruošus pasivažinėti dviračiais po miestą ir kelyje sugedus dviračiams, nereikės sukti galvų, kur juos susiremontuoti. Tai jie galės padaryti  Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos (UTVM) dviračių aptarnavimo stotelėje.

Mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas papasakojo, kad stotelė yra projekto, pagal kurį mokykloje rengiamas ekotechnologijų parkas, dalis. Pagal jį jau anksčiau įrengta vieša elektromobilių pakrovimo stotelė bei žalioji klasė.

Dviračių aptarnavimo stotelė įrengta strategiškai patogioje vietoje – netoli pagrindinio įvažiavimo į mokyklą. Į ją veda specialiais ženklais pažymėtas takas, ženklina ir vėliavėlės. Stotelėje dviratininkai galės susireguliuoti padangų slėgį, atlikti smulkų remontą ar tiesiog nusivalyti dviračius.

Stotelėje yra rankinė oro pompa, įvairių įrankių, kurių gali prireikti priveržiant, atsukant ar keičiant detales. Įrankiai pritvirtinti lynais. Taip pat yra specialus įrenginys, leidžiantis dviračius pakelti, apversti ar pasukti reikiamu kampu. Vienu metu galima aptarnauti vieną dviratį.

Greta stotelės – vieta poilsiui, čia pat – ir mokyklos kiemelis su fontanu, kurį vakarais planuojama apšviesti saulės energija įkraunamais šviestuvais.

Oficialus stotelės atidarymas vyko birželio 21 d. Jame dalyvavo rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas.

UTVM džiaugiasi bendradarbiavimu su savivalda ir tuo, kad dviračių aptarnavimo stotelė įsilies į bendrą miesto infrastruktūrą, kuri dabar rengiama: dviračių takai vienur tiesiami, kitur žymimi. Stotelė – tai dovana miestui, o kartu ir postūmis plėtoti dviračių takų tinklą.

Renginyje taip pat dalyvavo dviračių klubo „VeloVilkmergė“ nariai. R. Jankūnas pasidžiaugė, kad klubo gretose yra ir buvusių bei dabartinių UTVM mokinių.

R.Jankūnas akcentavo, kad mokykla ir jos teritorija yra atvira visuomenei, kur žmonės gali užsukti susipažinti su veiklomis ar tiesiog praleisti laiką. Ukmergiškius ragino būti sveikesnius, dažniau judėti, važiuoti dviračiais.

Liepos 10 d. UTVM įsilies į Miesto šventės šurmulį – mokyklos teritorijoje vyks garso lenktynės bei kitos veiklos.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *