Klojant asfalto dangą padarė klaidų

Klojant asfalto dangą padarė klaidų /

Į redakciją paskambinęs Deltuvos gatvės daugiabučio namo gyventojas klausė, kodėl ardoma, tai, kas padaryta, įrengiant Deltuvos ir Žiedo gatvių žiedinę sankryžą.

Vyras pasakojo, kad pro savo buto langus gerai matąs, kaip vyksta darbai. Praėjusią savaitę atrodė, kad jie jau į pabaigą. Jau buvo patiestas asfaltas.

O šią savaitę uždėta danga per keletą sluoksnių ardoma – nuskustas ne tik asfaltas, bet ir žvyras. „Kodėl dabar ardo? – klausė ukmergiškis. – Kiek dar tęsis darbai? Gyventojams tenka kęsti nepatogumus – dulkes, burzgimą.“

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas paaiškino, kad rangovas padarė klaidų, todėl nurodyta jas ištaisyti. Tai esą techninės klaidos. Paėmus mėginius, nustatyta, kad kelio dangos tankumas nepakankamas.

„Tai greitai bus išspręsta. Darbai tikrai neužsitęs. Nors sutartis galioja iki 2022 metų, rangovas šį objektą siekia užbaigti iki liepos 31 d.“, – sakė D. Varnas. Jis paminėjo, kad jau reikia pradėti įrenginėti kitą žiedą.

Darbus sankryžoje vykdo UAB „Ukmergės keliai“. Įmonės vadovas Andrius Latvys informavo, kad darbai vyksta ir užsakovui nėra perduoti. Padengti sluoksniai ardomi todėl, kad pastebėjus techninių parametrų neatitikimą, reikia pakoreguoti. „Koreguoti reikia nedaug – atliksime artimiausiu metu, nepastebėsite, kaip jie bus baigti. Eismą paleisime greičiau, nei baigsis sutartis“, – sakė bendrovės direktorius.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *