Klausė, kaip atsikratyti seno šiferio

Klausė

Ukmergės gyventojas teiravosi dėl šiferio atliekų. Klausė, kaip jas tinkamai rūšiuoti, kada ir kur galėtų priduoti.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė sakė, kad savivaldybė yra išpirkusi tokių atliekų surinkimo iš gyventojų ir išvežimo paslaugą.

Pasak jos,  kaimuose senų šiferinių stogų dangos keitimas yra kompensuojamas valstybės lėšomis pagal specialią programą. Šiferio atliekų išvežimas aktualesnis miesto gyventojams, kurie imasi ardyti senus stogus. Jiems dėl šiferio atliekų išvežimo V. Grabauskienė pataria kreiptis į Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių telefonu (8 340) 60353.

„Atliekos turi būti supakuotos į didmaišius ir sandariai uždarytos. Pas kiekvieną gyventoją atskirai nevažiuojama. Gyventojui užsiregistravus, atliekos paimamos pagal sudarytą eilę“, – sakė skyriaus vedėjo pavaduotoja.

V.Grabauskienė informavo, kad asbesto atliekas priima Vilniaus regioninis nepavojingųjų atliekų sąvartynas. Sąlygos skelbiamos rajono savivaldybės interneto svetainėje. Atkreiptinas dėmesys, kad neseniai sąvartyne šalinamų atliekų bei asbesto turinčių atliekų šalinimo kaina pasikeitė – dabar ji yra 86,07 Eur už toną (su PVM).

Sąvartynas atidarytas pirmadieniais–penktadieniais nuo 7.30 iki 16 val., pietų pertrauka nuo 11.30 iki 12 val.

Apie poreikį sudaryti asbesto atliekų priėmimo sąvartyne sutartį reikia pranešti iš anksto el. paštu info@vaatc.lt.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje, esančioje Gerseniškių g. 5, Ukmergėje, galima priduoti statybines medžiagas, kuriose yra asbesto, 1 kg kaina – 0,17. Nemokamai priimamos izoliacinės medžiagos (ruberoidas).

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *