Senamiesčio progimnazijoje – sensorinė klasė

Senamiesčio progimnazijoje – sensorinė klasė / Sensorinėje klasėje – raminanti atmosfera. Autoriaus nuotr.

Arvydas PĖŠINA

Senamiesčio progimnazijoje atsirado nauja – sensorinė klasė. Joje, sėdėdami įsitaisę patogiuose sėdmaišiuose, vaikai stebi besikeičiančiomis spalvomis šviečiančius vamzdelius, plaukiojančias žuvytes, klauso skambančios ramios muzikos, persijungiančios į miško ar jūros ošimą, paukščių čiulbėjimą, stebi besikeičiančius kosmoso ar gamtos vaizdus…

Progimnazijos direktorius Arūnas Kerza papasakojo, kad tokia klasė įrengta, norint sudaryti geras sąlygas mokiniams, turintiems elgesio problemų arba tiems, kurie tą dieną nenori mokytis.

Tokie vaikai šiame kabinete gali atsipalaiduoti. Kabinete galima organizuoti grupinius užsiėmimus, pamokas, žiūrėti filmus apie gamtą, klausytis ramios muzikos ar gamtos garsų. Čia mokiniai apsilanko su mokytoju, mokytojo padėjėju ar ugdymo įstaigos psichologu, kartu atlieka įvairias užduotis, žaidžia, ilsisi, apsiramina.

Iš kokių lėšų ši klasė įrengta? Direktorius paaiškino, kad mokykla dalyvauja Kokybės krepšelio programoje. Naujo kabineto įranga buvo numatyta programos plane, suderinta su Nacionaline švietimo agentūra ir klasės įrengimui gautos numatytos Europos Sąjungos struktūrizuotų fondų lėšos. Mokyklai reikėjo pačiai tik suremontuoti kabinetą. Direktorius patikino, kad tokie sensoriniai kabinetai įrengti kitose šalies mokyklose, rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Ir tai pasiteisino.

Manoma, kad toks kabinetas pasiteisins ir Senamiesčio progimnazijoje, nes ateityje laukiama daugiau vaikų su specialiaisiais poreikiais.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *