Karatė klubas įgyvendino projektą ir apsirūpino nauju inventoriumi

Karatė klubas įgyvendino projektą ir apsirūpino nauju inventoriumi / Karatė klubo ARU nariai.

Pastaraisiais metais su iššūkiais teko susidurti ir Ukmergės karatė klubo ARU sportininkams. Laimei, juos pavyko įveikti. Praėjusių metų rudens pradžia buvo daug žadanti, tad į darbus sportininkai kibo visu tempu.

Karatė treniruotės vyko Ukmergės „Šilo“ progimnazijoje, Želvos bei Pabaisko mokyklose. Klubas plečiasi ir sportininkų kasmet vis daugėja. Tuo labai džiaugiasi klubo treneris Andrius Digaitis. „Vadinasi, judame gera linkme“, – sako jis.

Tiesa, spalio mėnesį įsigaliojus Vyriausybės nutarimui, teko nutraukti salėje vykstančias treniruotes ir persikelti į internetą, „Zoom“ platformą.

„Nustebino tai, kad didžioji dalis sportininkų nemetė sporto į šalį ir iki dabar sportuoja interneto pagalba. Gaila, kad dar galiojantys apribojimai neleidžia grįžti į įprastas vėžes. Bet reguliarumas, noras ir ryžtas davė rezultatų“, – sako A. Digaitis.

Anot jo, sportininkai ne tik aktyviai dalyvavo treniruotėse, bet ir nuotolinėse Lietuvos kiokušin karatė kata pirmenybėse „Juodojo diržo kelias 2021“. 

Šių varžybų metu dalyvavo daugiau kaip 450 sportininkų iš visos Lietuvos skirtingose amžiaus grupėse. Klubo ARU sportininkai tapo prizininkais: Orinta Beliukevičiūtė ir Matas Ruzgys tapo čempionais, Neitas Buožinis – vicečempionu. Tai yra puikūs rezultatai klubui bei patiems sportininkams ir įrodo, kad net karantino apribojimai nesustabdo jų siekti ir pasiekti aukštumų.

A.Digaitis pasidžiaugė, kad po karantino grįžus į sales klubo nariai galės naudotis nauju inventoriumi!

Jis įsigytas įgyvendinant projektą „Noriu sustiprėti!“ Šis projektas finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį kuruoja „Švietimo mainų paramos fondas“.

Projekto lėšomis klubas įsigijo reikiamas karatė apsaugas (liemenes, šalmus, rankų ir kojų papildomas apsaugas treniruotėms), maišus (makivaras) bei tatamius.

Pasak vadovo, naujasis inventorius pagerins treniruočių kokybę bei leis greičiau tobulėti ir ruoštis naujiems iššūkiams.

Treneris A. Digaitis pasakojo, kad klubas jau ruošiasi vasaros karatė stovyklai, kuri vyks birželio pabaigoje. Joje laukiami ne tik karatistai, bet ir vaikai, išsiilgę aktyvaus laisvalaikio.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *