Skirtingi kultivatoriaus naudojimo būdai

Skirtingi kultivatoriaus naudojimo būdai /

Ne paslaptis, jog norint paruošti dirvą gėlėms, daržovėms ar kitoms gėrybėms, reikia ir tinkamų metodų, ir atitinkamos technikos. Šiam tikslui dažnai pasitelkiami kultivatoriai, kurie gali nustebinti savo funkcionalumu. Nors yra manančių, kad tokią sodo techniką galima pritaikyti tik žemės purenimui, iš tiesų tokiu įrankiu šiltojo sezono metu pavyksta pasinaudoti kur kas dažniau. Jei tuo abejojate, siūlome susipažinti su pagrindiniais jo pritaikymo būdais.

Dirvožemio struktūros gerinimas

Tai – viena pagrindinių šios įrangos paskirčių, užtikrinančių kur kas geresnę dirvos būklę. Laikui bėgant dirvožemis sutankėja – tuomet pro jį iki augalų šaknų gerokai sunkiau gali prasiskverbti oras ir vanduo. Tačiau supurenus žemę su kultivatoriumi, šios kiekvienam sodiniui būtinos medžiagos ir vėl gali pasiekti tikslą, taigi Jūs galite mėgautis kur kas gausesniu derliumi ar vešliau žaliuojančiais augalais.

Efektyvesnis piktžolių šalinimas

Norint susitvarkyti su šia užduotimi, dažniausiai naudojami pigesni, rankiniai kultivatoriai, kurie iš dirvos efektyviai padeda ištraukti piktžoles, tačiau tuo pačiu nepažeidžia joje augančių augalų šaknų. Dažnai pastebima ir tai, jog naudojant tokį sodo įrankį, tose pačiose vietose piktžolės atauga rečiau. Jei naudosite galingesnę techniką, ją galėsite pasitelkti tarpams tarp lysvių – jei iš jų pašalinsite žoles, sumažinsite tolimesnį jų plitimą.

Vagų kūrimas

Prie šios technikos gali būti tvirtinami papildomi priedai, dar labiau išplečiantys tokių įrenginių funkcionalumą. Vienas iš jų yra vagotuvas – pasitelkus jį, dirvoje galima suformuoti nelabai gilias vagas ir tokiu būdu patiems sukurti lysves. Tokį darbą pavyks atlikti net ir tiems, kurie savo pažintį su sodininkyste dar tik pradeda – turėdami kultivatorių, gerokai pasilengvinsite daugelį Jūsų laukiančių darbų.

Velėnos sukasimas

Jei bent kartą teko ilgus metus vešėjusią pievutę paversti lysvėmis, tikriausiai žinote, jog šis darbas reikalauja didelių pastangų. Visgi, pasitelkę šią techniką, velėnas galėsite sudraskyti kur kas efektyviau. Žinoma, tokia užduotis bet kokiu atveju nebus iš lengvųjų, tačiau galingi įrenginiai ją bent šiek tiek palengvins. Tam, kad darbas būtų sklandesnis, prieš naudojimą patariama velėną šiek tiek pakapoti su kastuvu, kad frezoms ją būtų lengviau paimti. Taip pat atidžiai rinkitės naudojamą įrangą – apie svarbiausius niuansus plačiau skaitykite čia: https://pigu.lt/lt/g/kaip-issirinkti-kultivatoriu.

Bulvių kasimas

Tam, kad galėtumėte atlikti šį darbą, papildomai teks įsigyti bulvių kasamąją, tačiau jeigu norite jas nusikasti be papildomos pagalbos, o plotai nėra dideli, tikrai įvertinsite tokią galimybę. Didžiausias privalumas tas, jog toks plūgas neturi smailių kraštų, taigi ką tik iškasti produktai nebus supjaustyti, o jeigu iš anksto pareguliuosite tokio įrenginio ratų plotį, pavyks išvengti ir jų traiškymo. Tiek šiai technikai skirtus priedus, tiek kultivatorius rasite Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jei norite su jais susipažinti.

Žemės suarimas

Prie šios technikos galima pritvirtinti ne tik bulvių kasamąją, bet ir specialius ratus, kurių dėka ją pritaikysite ir žemės arimui. Jie pravers ir tuo atveju, jeigu prieš šiuos darbus, dirvožemį norėsite papildomai kompostuoti. Tuomet pirmiausia atliekamas kultivavimas, tada – užpilamas kompostas, o po to galima imtis ir arimo. Visiems šiems darbams pakanka vos vieno įrenginio, o komposto atvežimui ir užpylimui neretai į pagalbą pasitelkiami ir karučiai.

Akivaizdu, kad kultivatoriams funkcionalumo tikrai netrūksta – jei daugelį darbų norisi atlikti ir efektyviau, ir tikslingiau, apie tokią sodo techniką iš tiesų verta pagalvoti. Jos pasirinkimas yra ganėtinai gausus, tad tikrai pavyks surasti būtent Jūsų laukiantiems darbams pritaikytą variantą.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *