Lauko darželis kuria naują grupę

Lauko darželis kuria naują grupę / S. Kriaučiūnienė su dukra Ema.

Lauko darželis „Vėjo šalies vaikai“, įsikūręs Sukinių kaime, plečiasi ir laukia vaikų nuo 2-ejų metų į naujai kuriamą grupę.

Šeštus metus veikiantis alternatyvias lauko ir Valdorfo pedagogikas taikantis darželis kuria edukacines erdves naujai prisijungiančioms šeimoms.

„Pandemija išaugino tėvų poreikį ugdyti vaikus lauke ir stiprinti jų imunitetą, ugdyti kūrybiškumą laisvalaikiui, supratimą, kad blogo oro nėra, kad gamta gali būti saugi ir jauki vieta vaikystei išgyventi. Atsiradus susidomėjimui, mūsų kolektyvas nusprendė, kad esame pasiruošę formuoti papildomą grupę, kuri darbą pradės anksčiau. Iki šiol darželis dirbo nuo 10 val., tačiau kitų metų rugsėjį vaikai atvyks 8 val.“, – sako darželio vadovė Sigita Kriaučiūnienė.

Viena iš darželio įkūrėjų, keturių mergaičių mama Živilė Dragūnė sako, kad „Vėjo šalyje“ vaikai stiprina natūralų imunitetą ir ištvermę, turi daug erdvės laisvam žaidimui ir kūrybai, maitinasi vegetarišku maistu, kuria šiltus santykius su suaugusiaisiais, auga apsupti skirtingomis kalbomis kalbančių savanorių. Darželis įsikūręs skautiškoje stovyklavietėje, miškų apsuptyje, šalia upelio ir tvenkinio, kuriame maudynės prasideda ankstyvą pavasarį ir baigiasi vėlyvą rudenį.

Kiekvieną savaitę vyksta pažintiniai žygiai gamtoje. Skirtingo amžiaus vaikai būdami vienoje grupėje išmoksta rūpintis vieni kitais.

Dar viena darželio įkūrėja, trijų vaikų mama Eglė Jakučionė pažymi, kad naujai prisijungsiantiems tėvams nereikės rūpintis vaikų vežiojimu, nes juos paims ir parveš į Ukmergę darbuotojai.

S.Kriaučiūnienė, kurios dukra pernai išėjo iš darželio į mokyklą, sako itin ryškiai pastebinti, kad dukrai blogo oro nėra: „Per didžiausius šalčius lakstydama basa, braidydama po vos atšilusias balas, laižydama varveklius Ema per septynerius metus niekada nesirgo peršalimo ligomis. Dėl darželio filosofijos ji dabar visada pati susigalvoja ką veikti.“

Naujosios darželio grupės vaikai išvyks iš Ukmergės 7:50 val. ryte ir grįš 17:30 val. vakare. Teirautis tel. 8 663 64452.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *