Centrinė miesto sankryža dar tobulinama

Centrinė miesto sankryža dar tobulinama / Buvo tiriama paklotos dangos kokybė.

Praėjusią savaitę mūsų skaitytojas pastebėjo Laboratorinių bandymų centro darbuotojus, atliekančius kelių tyrimus Ukmergėje.

Centro autobusiukas stovėjo ties Vilniaus, Vytauto gatvių ir Kęstučio a. sankryža, kuri po rekonstrukcijos vertinama prieštaringai. Į tai atkreipęs dėmesį ukmergiškis teiravosi, kokie tyrimai buvo atliekami.

UAB Laboratorinių bandymų centro asfaltbetonio-betono tarnybos vadovė Žaneta Vadvilavičienė informavo, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu Ukmergėje buvo atliktas asfaltbetonio bandinių paėmimas. Toliau laboratorijoje tiriama paklotos dangos kokybė. Tačiau kur bus naudojami tyrimų rezultatai, ji nekomentavo.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad apie vykdomus kelio dangos  tyrimus informacijos neturi, tačiau pridūrė, kad iš savivaldybės administracijos pusės siekiama sureguliuoti pagrindinės sankryžos šviesoforų ciklus taip, kad padidėtų išsukimo iš Gedimino gatvės pralaidumas, žalio signalo laiką ketinama pailginti sekundėmis. Keliomis – dar nežinoma. Matavimus, kiek galima pailginti šviesoforo signalo trukmę, vykdo šioje sankryžoje išmaniosios infrastruktūros sprendimus diegianti įmonė UAB „Fima“.

Direktorius taip pat priminė, kad planuojamas Vilniaus gatvės atnaujinimas nuo centrinės sankryžos iki tilto per Šventosios upę. Kovo mėnesį turėję startuoti pasiruošimo darbai, į kuriuos įeina ir tyrimai, dar neprasidėjo.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *