Vyko intelektualūs vakarai

Vyko intelektualūs vakarai /

Vidmantas KRIKŠTAPONIS

Ukmergės švietimo tarnybos metodininkas

Karantinas visuomenę suskaidė į mažas šeimynines grupes, atitolindamas vienus nuo kitų. Gyvenant atskiruose burbuluose, pasijaučia, kad niekas kitas nėra reikalingas taip, kaip Žmogus.

Susibūrę į bendraminčių grupę, norėjome patenkinti bendrystės su kitais, savirealizacijos ir kokybiško laisvalaikio poreikį. Taip ir gimė „Atviri intelektualiniai vakarai“. Norėjosi, kad jie turėtų savo spalvas, tad buvo nutarta kviestis skirtingų sričių iškilius žmones, susijusius su mūsų kraštu. Norėjosi, kad jie šviestų iš vidaus gerumo, kultūros ir žinių šviesa.

Kiekvieną trečiadienį su mumis bendravo profesorius, gydytojas Vytautas Kasiulevičius, muzikė, LATGA prezidentė Raminta Naujanytė-Bjelle, edukologas, profesorius Saulius Nefas, brolis pranciškonas kunigas Evaldas Darulis, ilgametis teisės kalbos ekspertas docentas Antanas Smetona bei menininkas, fotografas Arūnas Kulikauskas.

Kitoje pusėje monitorių susirinkdavo dešimtys klausytojų, besiklausančių bei klausiančių savo pašnekovų. Domino ateities perspektyvos, kalbant apie COVID-19, ar sugrįžtų į savo gimtąjį rajoną dirbti muzikos mokytoja Raminta, ką veikia Kazachijoje tarptautinis ekspertas, koks yra brolio pranciškono kelias, kokia dabartinė lietuvių kalbos kasdienybė, kaip patiriant menininko kasdienybę, atskleisti jo kūrybą ir koks buvo Jonas Mekas? Šių susitikimų metu buvo atsakyta daugybė klausimų.

Ar pasisekė mums? Ieškojome bendrystės – ir ją radome, norėjome praplėsti pažinimo ribas – pavyko. Visa kita priklauso nuo pačių klausytojų, kiek jiems pavyko iš šių vakarų išsinešti kartu su savimi.

Tikimės, kad ateityje galėsime sugrįžti prie tokių susibūrimų ir toliau kartu augti, o jeigu pasiseks – tai ir ranką vienas kitam paduoti.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *