Išmanioji sankryža parą laiko liko be reguliavimo

Išmanioji sankryža parą laiko liko be reguliavimo / Neveikiantys šviesoforai – vairuotojų kantrybės išbandymas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Neseniai atnaujintoje ir modernizuotoje miesto pagrindinėje sankryžoje pirmadienį nuo pietų ir antradienį ryte neveikė visi eismą reguliuojantys šviesoforai. Skubantiems į darbus ar kitais reikalais ukmergiškiams teko apsišarvuoti kantrybe, kol sulauks galimybės išsukti. Ne tokie tolerantiški pasitelkė garso signalus.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad šviesoforai ne sugedo, o neveikė išsijungus nuotėkio rėlei. Tai įvyko dėl elektros įtampos svyravimų. Nuotėkio relė lygina elektros srovės stiprumą ir apsaugo nuo nutekėjimo. Jai išsijungus, nebeveikė ir šviesoforai. Pašalinti gedimus buvo iškviesta įmonė. Šviesoforai vėl pradėjo veikti antradienį po pietų.

Skyriaus vedėjo teigimu, darbai papildomai nekainuos, nes, modernizavus sankryžą ir patvirtinus objektą, galioja darbų garantinis laikotarpis. A. Dutkaus duomenimis, savivaldybės skelbtą konkursą yra laimėjusi UAB „Ukmergės keliai“, tačiau gedimą šalino UAB „Fima“, dirbanti išmaniosios infrastruktūros srityje.

UAB „Ukmergės keliai“ direktorius Andrius Latvys informavo, kad UAB „Fima“ yra subrangovas, kuris įrenginėjo šviesoforus, atnaujinant sankryžą. Direktorius patvirtino, kad nuotėkio rėlė suveikė dėl didelių elektros šuolių, didesnių gedimų nėra.

Nors sankryža yra pagrindinė mieste, poreikio reguliuoti eismą savivaldybė neįžvelgė. „Jeigu automobilių srautai būtų tokie, kaip iki pandemijos, tada gal reikėtų“, – sakė A. Dutkus. Jis teigė, kad policija stebi automobilių srautus ir be atskiro savivaldybės administracijos prašymo nusprendžia, kada reikalingas eismo reguliavimas.

Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus taip pat sakė, kad reguliuoti sankryžą nėra poreikio. „Jeigu susidarytų dideli kamščiai, reguliuotume. Kol kas eismas nėra labai intensyvus“, – kalbėjo V. Butkus, atkreipdamas dėmesį, kad eismą miesto centre reguliuoti gana sudėtinga, nes iš karto tenka reguliuoti dvi sankryžas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *