Stotelės „Dėk’ui“ atnaujina veiklą

Stotelės „Dėk’ui“ atnaujina veiklą /

Dėl pandemijos nuo lapkričio užsivėrusios „Dėk’ui“ stotelės nuo kovo 23 d. vėl atveria duris. Apie tai informuoja jų steigėjas – bendrovė „VAATC“.

„Dėk’ui“ stotelės įrengtos visose Vilniaus regiono savivaldybėse esančiose didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Ukmergėje tokia stotelė veikia Gerseniškių gatvėje.

Nuo 2019-ųjų vasaros pradžios stotelėse išdalyta daugiau nei 11 tūkst. daiktų. „Akivaizdu, kad gerų daiktų dalijimosi vietos tampa svarbia atliekų kultūros dalimi. Gyventojai vis aiškiau supranta besaikio pirkimo padarinius, taip pat – savo galimybes prisidėti prie atliekų tvarkymo, patiria dalijimosi džiaugsmą ar, pavyzdžiui, padeda pasigerinti buitį stokojantiesiems. Ne mažiau svarbu ir tai, kad taip tausojami ir gamtos resursai, mažinamos  atliekomis tampančių ne vietoj paliktų gerų daiktų perdirbimui ar utilizavimui reikalingos išlaidos“, – sako „VAATC“ vadovas Tomas Vaitkevičius.

Stotelėse galima nemokamai palikti nebereikalingus, bet tvarkingus, geros būklės, naudojimui tinkamus baldus, indus, veikiančius buitinės technikos ar elektronikos prietaisus, knygas, kitus buityje naudojamus daiktus.

Šiuo metu per svetainę www.stoteledekui.lt yra rezervuota daugiau nei 1 000 daiktų. „Nuo kovo 23 iki balandžio 6 dienos daiktus išduosime tik tiems, kurie jau yra šį tą rezervavę. Prašome visų, kas rezervavo daiktus karantino laikotarpiu, dabar rezervuotis laiką atvykti bei atsiimti daiktus. Visiems, kurie yra rezervavę daiktus, išsiųsime elektroninius laiškus, kviesdami pasirinkti palankiausią laiką atvykti“, – skelbia įmonė.

Svarbu atvykti sutartu laiku, nes atsiimti daiktus bus skirta 10 minučių. Atsiimti daiktus bus galima tik antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 10.30 iki 18 val.

Planuojama, kad tokia daiktų atsiėmimo tvarka bus taikoma iki balandžio 6 d. Neatsiimtus daiktus galės rezervuoti ar atvykę pasiimti kiti svetainės lankytojai. Nuo balandžio 8 d. „Dėk’ui“ stotelės veiks įprastu ritmu.

Norintieji pasidalyti turimais daiktais, juos gali atvežti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę įprastu darbo metu.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *