Kodėl masažai tokie populiarūs?

Kodėl masažai tokie populiarūs? /

Masažai – tai itin pamėgta procedūra, kurią renkasi kiekvienas, susidūręs su stresu ar varginančiais skausmais. Pasaulyje priskaičiuojama apie 100 skirtingų masažų rūšių ir dar daugiau įvairiausių technikų. Dažnai procedūra pasižymi savita dinamika, tarkim, švelnus, atpalaiduojantis glostymas ir minkymas pereina į gilesnių audinių stimuliaciją ir raumenų atstatymą. Tad ką žinoti, siekiant išsirinkti procedūrą, atitinkančią individualius poreikius arba norint išrinkti dovanų čekį artimiesiems?

Kokie yra masažų tipai?

Įprastai masažai yra orientuoti į visą kūną arba skirtingas sritis – galvą, pėdas, nugarą. Kiekvienas masažas atliekamas su tam tikru tikslu – gydyti skausmus, atpalaiduoti raumenis, o galbūt mažinti emocinę įtampą.

Atpalaiduojantis masažas yra švelni patirtis, skirta nusiraminti. Lengvi prisilietimai pailsina nualintą ir emociškai išsekusį kūną. Relaksaciniai seansai tinka hiperaktyviems vaikams, kuriems sunku susikoncentruoti ar nusiraminti. Moterų itin pamėgta atpalaiduojanti procedūra yra aromaterapinis masažas, stimuliuojantis įvairius pojūčius, ypač uoslę.

Viso kūno masažas yra skirtas išminkyti kiekvieną odos lopinėlį – nuo galvos iki pirštų galiukų. Procedūros stiprumą galima pasirinkti patiems, o terapeutas stengiasi kuo geriau atpalaiduoti įsitempusius raumenis ir skaudamas vietas. Seanso metu gerėja kraujotaka ir virškinimo sistemos veikla. Ieškant gydomosios viso kūno procedūros, galima išbandyti švedišką, tailandietišką ar karštų akmenų masažą.

Galvos masažas orientuotas į galvą supančias sritis – veidą, kaklą, pečius. Švelniais masažiniais judesiais stimuliuojami galvos nervai atsipalaiduoja, todėl mažėja galvos skausmai, migrenos simptomai, stresas. Tiems, kurie patiria intensyvų stresą, dirbantiems protinį darbą ar norintiems atsiauginti plaukus, galvos masažas turėtų tapti reguliaria procedūra.

Klasikinis masažas, pasirodo, yra įvairių technikų kombinacija. Procedūra gali būti nevienodo intensyvumo – švelnius glostymus keičia trynimas, minkymas ir aktyvi raumenų stimuliacija. Tai vyrų pamėgtas atsipalaidavimo būdas, efektyvus po aktyvaus sporto ar traumų.

Ką žinoti prieš renkantis masažą?

Masažai vis dar dažnai siejami su prabanga, tačiau procedūros nekainuoja itin brangiai. Patirčių gera kaina visada yra svetainėje Beta.lt. Internetu įsigijus dovanų čekį, laukia nuostabios patirtys masažo salone pasirinktoje vietoje – Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Birštone ir kituose miestuose.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *