Kaip paskatinti komandą sportuoti po karantino?

Kaip paskatinti komandą sportuoti po karantino? /

Sportas yra būtina veikla, norint palaikyti gerą sveikatą, nuotaiką ir bendrą savijautą. Deja, karantino metu daug žmonių neturėjo tam galimybės, kadangi sporto klubai neveikė, o namuose tikrai ne kiekvienas turi tam pakankamai vietos arba dėl šaltų orų neturėjo galimybės sportuoti lauke. Tai daro didelę įtaką darbuotojų produktyvumui, todėl labai svarbu atgaivinti fizinį aktyvumą. Tad štai kelios idėjos, kaip darbdaviai gali paskatinti sugrįžusią po karantino komandą daugiau judėti bei sportuoti.

Pamirškite liftą – lipkite laiptais

Viskas prasideda nuo mažų dalykų. Nebūtina kiekvieną savaitę bėgti maratono, kad būtum sveikesnis (nors tai, žinoma, padėtų!). Tiesiog paskatinkite savo komandą lipti laiptais vietoje naudojimosi liftu. Tokie nedideli gyvenimo būdo pokyčiai ilgainiui gali labai pagerinti darbuotojų sveikatą.

Dovanėlės, skatinančios sportuoti

Motyvacijos sportuoti gali suteikti ir dovana, skirta sportui – pavyzdžiui, gertuvės ar rankšluosčiai su logotipu. Po karantino į biurus sugrįžusiems darbuotojams įteikite minėtas pasveikimo dovanėles. Taip tikrai pagerinsite jų nuotaiką, ir, tikėtina, paskatinsite pradėti mankštintis!

Išeikite iš biuro pasivaikščioti per pietus

Kitas paprastas būdas fizinio aktyvumo gerinimui yra skatinti darbuotojus pietų pertraukos metu išeiti pasivaikščioti į lauką. Visą dieną sėdėti – kenksminga, todėl labai svarbu, kad jūsų darbuotojai pasinaudotų kiekviena proga atsistoti, prasimankštinti. Valanda gryname ore, nesvarbu, ar vietiniame parke, ar įmonės kieme, jiems yra puiki proga atsikvėpti ir trumpam pamiršti darbą. O po trumpo pasivaikščiojimo darbuotojai sugrįš į biurą žvalesni ir kupini jėgų tęsti darbus.

Sporto salės nuolaidos

Gera idėja yra bendradarbiauti su vietiniu sporto klubu. Po karantino tiesiog susisiekite su netoliese esančia sporto sale, pasiūlydami nukreipti savo darbuotojus į jų verslą mainais už tai, kad bus suteiktos nuolaidos jų abonementams. Taip ne tik sporto klubas, su kuriuo bendradarbiaujate, padidins pajamas, bet ir jūs paskatinsite darbuotojus pradėti reguliariai sportuoti.

Konkursai

Surenkite draugiškus konkursus, kuriais paskatintumėte savo darbuotojus sportuoti. Pradėti mankštintis bus lengviau, jei žinosite, jog esate ne vienas. O dar smagiau bus, jei aktyviausiųjų lauks prizai.

Viena iš konkurso idėjų – apdovanoti tuos, kurie bent tris kartus per savaitę kartus apsilankė sporto salėje ar sportavo namuose. Be to, galite sukurti iššūkį, skatinantį nueiti kuo daugiau žingsnių per dieną. Sudarykite lentelę, kurioje darbuotojai registruos savo dienos sumą, o mėnesio gale apdovanokite prizininkus smagiomis dovanėlėmis, pavyzdžiui, džemperiais ar kuprinėmis su jūsų įmonės logotipu.

Tikimės, kad šie patarimai padės atkurti karantino metu stipriai sumažėjusį komandos fizinį aktyvumą ir padės užtikrinti gerą jūsų darbuotojų nuotaiką ir sveikatą.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *