Šachmatų rungtynės – internetu

Šachmatų rungtynės – internetu /

Lietuvos U8–U18 greitųjų šachmatų čempionatas pirmą kartą vyko internetu. Jame dalyvavo net 192 dalyviai.

Skirtingose amžiaus grupėse žaidė ir 13 Ukmergės sporto centro šachmatininkų. Iki 8-erių metų grupėje Martynas Krumžlys užėmė 4 vietą.

Mergaičių iki 14-os metų grupėje sidabro medalį iškovojo Agnė Mickūnaitė. Jos šachmatų trenerė Virginija Savickienė džiaugiasi pergale ir sako, kad Agnė dar būdama 7-erių įsitvirtino tarp geriausių Lietuvos jaunųjų šachmatininkių ir šios pozicijos neužleidžia iki dabar – žaisdama 14-mečių grupėje.

Kitame tarptautiniame turnyre internetu „Druskininkų kongresas“ vaikų iki 10-ies metų greitųjų šachmatų turnyre žaidė 94 varžovai iš 15 pasaulio valstybių.

Bronzos medalį iškovojo ,,Šilo“ progimnazijos pirmokas Martynas Krumžlys.

Suaugusiųjų žaibo turnyre dalyvavo 203 šachmatininkai iš 21 valstybės. Agnė Mickūnaitė laimėjo penkias partijas iš devynių, užėmė 60 vietą bendroje įskaitoje.

Ukmergės sporto centro šachmatininkams buvo surengtos uždavinių sprendimo varžybos. Vyriausiųjų grupėje pirmą vietą iškovojo Rusnė Šošina, antrą – Vladislava Sokolova, trečią – Artūras Mecelis.

Vaikų iki 12-os metų grupėje nugalėjo Elijus Antipovas, nedaug nuo jo atsiliko Mėta Mikulinaitė, trečias – Arijus Antipovas.

Pradedančiųjų grupėje pirmą vietą iškovojo Karolis Keturka, antrą – Martynas Krumžlys, trečią – Kostas Narbutas. Tarp mergaičių geriausiai uždavinius sprendė Rūta Reingardtaitė.

„Karolis, Rūta ir Kostas šachmatų treniruotes pradėjo lankyti karantino metu, išmoko ėjimus per „Zoom“ pamokas ir džiugu, kad ne tik pavijo jau pažengusius šachmatininkus, bet ir juos aplenkė“, – apie auklėtinių pasiekimus pasakojo šachmatų trenerė V. Savickienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *