Domeno registravimas ir hostingas „po vienu stogu“ – verta

Domeno registravimas ir hostingas „po vienu stogu“ – verta /

Interneto svetainė – tai, kas šiais laikais yra neatsiejama beveik kiekvieno verslo dalis. Ji leidžia greitai bei paprastai pasiekti savo klientus visame pasaulyje, skatinti jų lojalumą ir didinti savo prekių ženklo žinomumą. Šiandien yra daugybė priežasčių, kodėl verslo (ir ne tik) atstovai domeno registravimo bei svetainės talpinimo (hostingo) paslaugomis turėtų naudotis iš vienų rankų. Tam, kad būtų lengviau tuo įsitikinti, pateikiame pagrindines iš jų.

1. Patogumas

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl domenų registravimas ir hostingas turėtų būti po „vienu stogu“, yra patogumas. Natūralu, kad kitas žingsnis po domeno registravimo dažniausiai yra svetainės paleidimas; tam būtinai reikalingos jos talpinimo (hostingo) paslaugos.

Štai čia ir susiduriame su patogumo klausimu. Daugeliu atvejų šių abiejų paslaugų teikėjas pasirūpina tiek domeno vardo aktyvavimu, tiek hostingu. Tai reiškia, kad viskas yra paruošta sėkmingam svetainės paleidimui.

Kita vertus, pasirinkus naudotis skirtingų teikėjų paslaugomis, jums gali tekti savarankiškai susieti domeną ir hostingą. Todėl svetainės kūrimo procesas gali užtrukti ilgiau, iškilti daugiau klausimų ir neaiškumų.

Tiesa, yra dar viena priežastis, kodėl domeno vardą naudinga pirkti iš hostingo paslaugų teikėjo: ne kiekviena domenus registruojanti įmonė leidžia užregistruoti kiekvieną esamą domeno TLD (angl. top-level domain, liet. aukščiausio lygio domenas). Tai gali būti svarbu, jeigu jus domina vienas iš naujesnių bendrųjų TLD (pvz., .blog, .design, .xyz) arba kai kurie šalies kodo TLD (pvz., .pl, .ru).

2. Gera kaina

Tiek pradedant naują verslą, tiek valdant turimą, finansų klausimas paprastai būna itin aktualus. Norint pasiekti realių rezultatų, apimant visas būtinas sritis, svarbu tinkamai paskirstyti savo biudžetą, optimizuoti išlaidas. Todėl natūralu, kad kiekvienas ieško finansiškai palankiausio pasiūlymo.

Naudojantis domenų registravimo ir svetainių talpinimo paslaugomis iš vienų rankų, jų kaina dažniausiai būna palankesnė. Tai reiškia, kad galite sutaupyti. Toks pasirinkimas labai naudingas ir tiems, kurie turi keletą svetainių. Perkėlus jų talpinimą pas vieną hostingo paslaugų teikėją, dažniausiai taip pat galima sumažinti savo išlaidas.

3. Techninė pagalba

Bene didžiausia problema, su kuria susiduriama renkantis atskirus svetainių talpinimo ir domenų registravimo paslaugų teikėjus, yra techninė pagalba. Daugelis verslo savininkų neturi specifinių programavimo ar kitų svetainės valdymui reikalingų žinių – ir tai visiškai normalu.

Susidūrus su tam tikromis techninėmis problemomis, gali būti sudėtinga greitai susisiekti su dviem skirtingomis įmonėmis, aiškiai perteikti susiklosčiusią situaciją ir gauti operatyvią pagalbą. Natūralu, kad tuomet sugaištama daugiau laiko.

Naudojantis abiem paslaugomis „po vienu stogu“ sutaupoma laiko, nes susisiekimas, komunikavimas ir problemų sprendimas įprastai būna sklandesnis. Operatyvi pagalba ypač svarbi kiekvienam verslo atstovui, nes atsiradus bet kokiems svetainės trikdžiams kiekviena sugaišta akimirka gali lemti didelius nuostolius.

Domenų registravimo ir svetainių talpinimo paslaugas teikiančių įmonių yra ne viena. Tačiau, jeigu ieškote patikimų ir ilgalaikių partnerių, sprendimas pakankamai aiškus: paslaugos iš vienų rankų – racionalus pasirinkimas. Pasirūpinkite lengva savo svetainės priežiūra ir pasiekite rezultatus, apie kuriuos šiuo metu galbūt tik svajojate.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *