Dezinfekcija yra privaloma

Dezinfekcija yra privaloma / Gintarės Radlinskaitės nuotr.

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė piktinosi, kad prekybos centruose nedezinfekuojami pirkinių krepšiai, bet apsauginiai ragina jais naudotis.

„O jei tą krepšį prieš tai čiupinėjo užsikrėtęs asmuo. Juk tai – ligos židinys. Jei pasiimsiu grietinę be krepšio ir nueisiu prie kasos? Negi taip negerai, negi būtinai turiu imti krepšį?“ – klausė ukmergiškė.

Kokie yra nurodymai dėl to prekybos centrams, pasiteiravome Sveikatos ministerijos atstovų.

Ministerijos Spaudos tarnybos vyriausiasis specialistas Lukas Vosylius paaiškino, kad būtinos sąlygos prekybos vietoms nustatytos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. gruodžio 17 d. sprendimu Nr. V-2930 „Dėl būtinų sąlygų prekybos vietoms“.

Šiame teisės akte nurodoma, kad dažnai liečiamus paviršius (durų rankenas, laiptinių turėklus, elektros jungiklius, kėdžių atramas, apsipirkimui naudojamus vežimėlius, krepšelius ir kt.) valyti ir dezinfekuoti būtina ne rečiau kaip 2 kartus per dieną.

Taip pat nurodoma, kad būtina sudaryti galimybę tinkamai pirkėjų rankų higienai ir (ar) dezinfekcijai – prie įėjimo į prekybos vietą ir sanitarinį mazgą gerai matomoje vietoje pakabinti vartotojų rankų dezinfekcijai skirtą priemonę. Esant galimybei, prie įėjimo į sanitarinį mazgą padėti vienkartinių pirštinių.

Remiantis šiuo teisės aktu, krepšių ir kitų dažnai liečiamų paviršių dezinfekcija yra privaloma.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *