Šalinti gedimus padėjo ukmergiškio sniego motociklas

Šalinti gedimus padėjo ukmergiškio sniego motociklas / „Kiek galėjome

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Kaip pasiekti sunkiai privažiuojamoje vietoje esančią ir gausaus sniego gniaužtuose atsidūrusią elektros transformatorių pastotę, dėl kurios gedimo atokiuose vienkiemiuose gyvenantys žmonės jau kelias paras neturi elektros?

Sekmadienį, sausio 31-ąją, šį klausimą sprendė Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas su AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovais Ukmergėje. Išeitis greitai buvo rasta. D. Varnas kreipėsi pagalbos į sniego motociklą turintį UAB „Daukasta“ vadovą Vaidą Žižį. Šis neatsisakė padėti, tačiau net neįsivaizdavo, koks tai bus sunkus ir varginantis darbas.

Du ESO darbuotojus iki gedimų vietų sniego motociklu teko pavėžėti dviejose seniūnijose – Pabaisko ir Želvos. Čia esančiuose Savidonių ir Tamošiškių kaimuose darbai užtruko nuo 13 iki 21 valandos. Elektros tiekimas buvo atstatytas čia esančiose kaimo sodybose gyvenantiems vartotojams.

„Sniego motociklą prieš penkerius metus įsigijau vienam tikslui – žiemos pramogoms. Prašymo nuvežti ESO darbuotojus iki transformatorinių sulaukiau pirmą kartą. Tai buvo toli gražu ne pramoginis pasivažinėjimas.

Atrodo, mieste dabar daug sniego, bet ten, kur mes buvome – tiek jo išvysti nesitikėjau. Gili gili žiema. Buvome keletą kartų rimtai užklimpę, įsėdę sniego pusnyse, siekiančiose beveik iki pažastų, radom ant elektros laidų ir medžius užgriuvusius, ir užvirtusias šakas. Sukorėme tikrai nemažai kilometrų. Pėsčiomis tai būtų tiesiog neįveikiama, o traktorius tokius lauko kelius išvalytų, geriausiu atveju, per pusdienį.

Pabaisko seniūnijoje ESO darbuotojus per sniego pusnis vežiojau aš, o Želvoje sniego motociklo vairą iš manęs perėmė brolis Mindaugas. Kiek galėjome, tiek padėjome. Ir sąskaitos už tai niekam neišrašysime. Tai – parama, labdara visuomenės labui“, – pirmadienį kalbėjo V. Žižys.

Vyras garsiai pasvarstė, kad ESO vadovybė turėtų pasirūpinti tokiems atvejams reikalinga technika – sniego motociklais ar keturračiais.

Pasak ESO ryšių su visuomene projektų vadovo Pauliaus Kalmanto, naujausiais, vasario 1 dienos, ESO duomenimis, elektros energijos tiekimas atstatytas visiems gyventojams. Jis buvo nutrūkęs dėl ant elektros oro linijų nuo praėjusią savaitę iškritusio gausaus snygio nuvirtusių medžių.

„Dar kartą atsiprašome visų vartotojų dėl patirtų nepatogumų ir dėkojame už supratingumą ir kantrybę. Taip pat dėkojame visiems darbuotojams ir specialistams, rangovams, urėdijoms ir visiems kitiems, kurie be perstojo dėjo visas įmanomas pastangas elektros tiekimą žmonėms atstatyti kuo greičiau“, – teigė P. Kalmantas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

tiek padėjome. Ir sąskaitos už tai niekam neišrašysime. Tai – parama

tiek padėjome. Ir sąskaitos už tai niekam neišrašysime. Tai – parama

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *