Populiariausi automobilių modeliai 2021 metais

Populiariausi automobilių modeliai 2021 metais /

Lietuvos autoparko ypatumai nesikeičia jau daugelį metų – čia žmonės dažnai renkasi vokiškus bei japoniškus automobilius. Vieni tai daro dėl didelio naudotų dalių pasirinkimo, kiti mėgsta „Mercedes-Benz“, „Audi“ bei „BMW“ rafinuotumą.

Tam tikrų automobilių populiarumas dažniausiai auga dėl svarių priežasčių – galbūt siūlomas puikus kainos ir kokybės santykis, varikliai pasižymi išskirtinai geru patikimumu, o gal tai yra visureigis, kuris pravažumu pranoksta visus konkurentus. Bet kokiu atveju, gatvėse vienodus automobilius matome nuolat, bet ar kada pagalvojote, kurie iš jų yra populiariausi ir kodėl? Štai 4 populiariausi automobilių modeliai Lietuvoje 2021 metais.

Volkswagen Passat

Jau daugelį metų Lietuvos gatvėse dominuoja visiems puikiai žinomi „tautovežiai“ „Volkswagen Passat“. Naujausi modeliai nėra niekuo ypatingi, tačiau jų populiarumas pradėjo augti dar devintajame dešimtmetyje, kai į Lietuvą pardavėjai pradėjo gabenti naudotus automobilius iš Vokietijos – „Pasatas“ buvo labai patikimas, gana komfortiškas, ekonomiškas ir, svarbiausia, talpus bei praktiškas automobilis. Kol kituose modeliuose visos šios savybės buvo suderinamos sunkiai – „VW Passat“ turėjo viską.
Modernūs automobiliai nebėra tokie paprasti kaip anksčiau, tačiau gerokai yra patobulėjęs jų komfortas ir rafinuotumas. Šiandien jie perkami tiek dėl įpročio, tiek dėl to, kad tai yra verslo klasės lygio modelis už kompaktinės klasės automobilio kainą.

Volkswagen Golf

Dar vienas labai lietuvių mėgstamas ir populiarus automobilis yra „VW Golf“. Šis modelis yra siūlomas hečbeko ir universalo kėbulu, taigi, tai yra ekonomiškas, laiko patikrintas ir inovatyvus automobilis. Bet kodėl populiariausias hečbekas yra būtent šis? Kodėl ne „Ford Focus“ arba „Kia Cee‘d“? Todėl, kad Lietuvos vairuotojai vertina komfortą ir prabangą, o pastarieji gamintojai labiausiai taikosi į ekonomiją ir praktiškumą.
Pavyzdžiui, šeštos kartos „VW Golf“, lyginant su penktos, neturėjo didelių vizualių pokyčių, bet jame buvo sumontuoti storesni stiklai, geresnė garso izoliacija ir pakeistas veidrodėlių dizainas siekiant išvengti vėjo keliamo triukšmo – štai kaip „Golf“ stengiasi laikytis aukščiau kitų hečbekų.

3 serijos BMW

Pastaruoju metu „BMW“ markės automobilių populiarumas išaugo labai stipriai – sportiški ir galingi šios markės modeliai tapo gerokai lengviau įperkamais. Taigi, jais labai domisi jauni vairuotojai – ypatingai 3 serijos modeliais.
Trečios serijos „BMW“ yra kompaktiškas automobilis, turintis ypatingai geras valdymo savybes ir „guvius“ variklius. Pavyzdžiui, vos 2 litrų tūrio, keturių cilindrų dyzelinis variklis iki 100 km/val gali įsibėgėti vos per 7,5 sekundės – visai neblogai, kaip nedideliam ir ekonomiškam automobiliui.

Audi A6

Tai yra vidutinio dydžio, turbūt populiariausias verslo klasės automobilis Lietuvoje. „Audi A6“ dažnai rinkdavosi ir tebesirenka tie, kurių lūkesčių nepateisina pigesnis „Pasatas“. „A6“ įprastai yra brangesnis, komfortiškesnis ir galingesnių variklių gamą turintis modelis. Jų dizainas yra ramus ir solidus, todėl abejojančių dėl šio modelio nėra daug.
Patikimumas nėra stiprioji „Audi A6“ pusė. Vėlyvo devintojo dešimtmečio modeliai išties buvo „nemirtingi“, tačiau vėliau varikliai įgijo įvairių „ligų“, kaip silpnos paskirstymo grandinės, smagračiai ir t.t.
Atsiliepimai apie automobilius internete būna įvairūs, tačiau, būtent tam tikrų modelių populiarumas parodo, kokia yra tikroji vairuotojų nuomonė apie juos. Nemažą dalį Lietuvos autoparko sudaro markės, kurios buvo populiariausios ir prieš 20 metų. Galbūt čia tinka posakis „išlieka tik stipriausi“?

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *