Ukmergėje nuo koronaviruso paskiepyti 928 asmenys

Ukmergėje nuo koronaviruso paskiepyti 928 asmenys /

Ukmergės rajono savivaldybė tebėra tarp tų, kuriose koronavirusas išplitęs labiausiai.

Šiuo metu ji – 6-oje vietoje pagal sergamumą 100 000 gyventojų. Šis rodiklis – 597, o Lietuvos vidurkis – 414. Savivaldybėse „pirmūnėse“ – Šilalės, Jurbarko, Pasvalio – šiuo metu šis rodiklis nesiekia 150.

Tačiau yra ir gerų žinių – nuo klastingo viruso jau paskiepyta daugiau kaip 900 ukmergiškių.

Šia liga sirgo ir, tikėtina, imunitetą įgijo daugiau kaip 2 600 rajono gyventojų. Ir tai – tik oficialiais duomenimis. Manoma, kad persirgusiųjų, kurie nesityrė, yra gerokai daugiau.

Rajono savivaldybė skelbia, kad iki vasario 2 dienos farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina Ukmergėje paskiepyti 928 asmenys, iš jų 657 – pirmomis vakcinos dozėmis, o 271 – ir antromis vakcinos dozėmis.

Tarp pasiskiepijusių – mobiliojo patikros punkto, Ukmergės ligoninės ir Ukmergės PSPC darbuotojai, ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai ir darbuotojai, Jasiuliškių socialinės globos namų darbuotojai ir gyventojai, Deltuvos senelių globos namų gyventojai ir darbuotojai, Želvos senelių namų, Ukmergės globos centro, Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro, UAB „Nefrologų pagalba“, UAB „Teragyda“, UAB „Vilkmergės klinika“, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos, Vilniaus apskrities teisių apsaugos skyriaus Ukmergės rajone bei vaikų dienos centrų darbuotojai, seniūnijų socialiniai darbuotojai, „Socialinio taksi“ vairuotojas, budintys globotojai, odontologijos kabinetų, vaistinių darbuotojai.

Šią savaitę gauta dar 240 vakcinos dozių siunta, skirta revakcinuoti anksčiau paskiepytus asmenis.

Pirmiausia mūsų šalyje pradėti vakcinuoti medikai, slaugos namų gyventojai bei darbuotojai, didžiausios medicininės rizikos pacientai, vyresnio amžiaus žmonės. Tačiau neseniai priimtas sprendimas mokytojus vakcinuoti anksčiau.

Ukmergės rajone šią savaitę pradėti sudarinėti švietimo įstaigų darbuotojų, kurie pageidaus vakcinuotis, sąrašai.

Šiuo metu pedagogams siūloma atlikti tyrimus ir išsiaiškinti, kurie jau yra persirgę COVID-19, turi įgiję imunitetą ir todėl kol kas neturi vakcinuotis.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *