Sniegą valyti – tik geranoriškai

Sniegą valyti – tik geranoriškai /

Į privatų namą nedidelėje Ukmergės gatvelėje neseniai atsikėlusi moteris pasakojo girdėjusi, kad žiemos metu privalės valyti sniegą nuo šaligatvio.

Prasidėjus snygiui suprato, kad tam neturi nei noro, nei laiko, nei jėgų.

Teiravosi, kokia yra tvarka Ukmergėje. Ar valyti sniegą nuo šaligatvių privačių namų gyventojai privalo?

Ukmergės seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad prievartos tikrai nėra – nebent nedidelių gatvelių gyventojai padarytų tai geranoriškai.

Paaiškino, kad pernai seniūnija pirko miesto priežiūros paslaugas. Jose numatyta, kad valomi tik intensyvesnio naudojimo šaligatviai. Specialia technika juos valo ir slidumą mažinančiomis priemonėmis barsto įmonė, su kuria pasirašyta sutartis, – UAB „Ukmergės paslauga“.

Z.Pečiulienė informavo, kad prieš trejus metus rajono savivaldybėje sudaryta darbo grupė dėl miesto priežiūros yra nusprendusi, jog šaligatviai šalia nuosavų gyvenamųjų namų, takai daugiabučių mikrorajonuose, daugiabučių įvažiavimai, daugiabučių stovėjimo aikštelės valomos tik su asmenų, atliekančių visuomenei naudingą veiklą, pagalba.

Tačiau šiuo metu – neeilinė situacija Lietuvoje, o visuomenei naudingus darbus atliekančių gyventojų nėra, nes už gaunamas pašalpas jiems atidirbti nebereikia. Todėl ir šaligatviai šalia nuosavų namų nėra nuvalyti.

Seniūnė taip pat akcentavo, kad miesto priežiūros paslaugos perkamos ne viso miesto, o tik intensyvesnių gatvių ir šaligatvių priežiūrai.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *