Pažeidėjų ženklai nesulaiko

Pažeidėjų ženklai nesulaiko / Atvėrus kelius automobiliams

Į redakciją paskambinusi skaitytoja domėjosi, ar yra paaiškinimas, kokiu tikslu buvo nuimti draudžiantys automobilių eismą ženklai ir leistas transporto judėjimas Pivonijos miške, kur yra sveikatingumo takai. Moters teigimu, šio sprendimo rezultatas – šiukšlių maišai ir keturračių suarti keliukai.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad sprendimas pašalinti draudžiamuosius kelio ženklus Ukmergės urėdijos Pašilės girininkijos miške (žemėlapyje Pivonijos miškas turi tokį pavadinimą) buvo priimtas 2020 m. kovo 9 d. Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Komisijos narių dėmesys buvo atkreiptas į tai, kad įvažiavimuose į minėtą mišką įrengti kelio ženklai išblukę, sulankstyti, ne visi matomi. „Buvo pasiūlyta ženklus atnaujinti arba nuimti, – sakė A. Dutkus. – Komisijos nariai diskutavo dėl ženklų poreikio. Nusprendė nuimti, kad būtų užtikrintas patogesnis susisiekimas.“

Pasak skyriaus vedėjo, ženklai, ribojantys eismą, buvo įrengti, o vėliau panaikinti tik miško teritorijoje esančiuose automobilių keliukuose, kurie neskirti pėstiesiems, o pėsčiųjų takuose tokie ženklai nereikalingi, nes juose automobilių eismas ir taip negalimas.

Tad eismo ribojimo ženklų įrengimas ar panaikinimas pėstiesiems įtakos negali daryti, jie skirti transporto priemonių vairuotojams.  „O viešosios tvarkos pažeidėjams ar asmenims, kurie veža į mišką išmesti buitines atliekas, nėra jokio skirtumo, yra ar nėra kokie nors ženklai“, – pridūrė A. Dutkus.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *