Onkologiniams pacientams – nuolaidos kelionėms

Onkologiniams pacientams – nuolaidos kelionėms /

Nuo sausio 1 d. onkologinėmis ligomis sergantys asmenys su 80 proc. nuolaida galės įsigyti tolimojo, vietinio ar reguliaraus susisiekimo bilietus važiuoti autobusais, traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais. Nuolaida galios  visoje Lietuvoje, pateikus Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) kortelę ir asmens dokumentą.

Transporto lengvatų įstatymo pakeitimus iniciavusios Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) direktorės Neringos Čiakienės teigimu, onkologiniai pacientai, kol jiems yra taikomas aktyvus gydymas, negali įgyti  neįgaliojo statuso, todėl negauna pašalpų, negali pasinaudoti lengvatomis, nors dėl ilgai trunkančio gydymo daugelio darbingumas ir pajamos ženkliai sumažėja.

Onkologiniai pacientai yra gydomi tik 5 didžiuosiuose miestuose, į kuriuos suvažiuoja iš visos Lietuvos. Atsižvelgiant į tai, kad aktyvaus gydymo ciklas trunka nuo 6 mėn. iki kelių metų, transporto lengvatos ženkliai prisidės prie šių pacientų socialinės gerovės, leis sutaupytas lėšas skirti gydymui, gyvenimo kokybės gerinimui.

POLA kortelę galima užsisakyti www.pola.lt puslapyje. Kortelė išduodama nemokamai, imamas tik 1 Eur siuntimo paštu mokestis. POLA kortelę užsisakyti ir naudotis jos teikiamomis privilegijomis gali asmenys, turintys onkologinės ligos diagnozę, nepriklausomai nuo to, kada ir kokios stadijos liga buvo nustatyta.

Šiuo metu POLA kortele naudojasi 17 tūkst. onkologinių pacientų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *