Kur laidoti nugaišusį augintinį?

Kur laidoti nugaišusį augintinį? / Tokio užrašo Ukmergėje kol kas nėra.

Savo augintinį praradusi ukmergiškė teiravosi, kur mūsų mieste galima palaidoti šunį? Ar yra numatyta naminių gyvūnų laidojimo vieta?

„Gyvename daugiabutyje, nuosavos žemės čia neturime, o bet kur kitur pagal nustatytą tvarką laidoti draudžiama. Lietuvoje legalias gyvūnų kapines turi tik didmiesčiai. Ar bus galima tikėtis turėti legalias gyvūnų kapines ir Ukmergėje?“ – klausia moteris.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė informavo, kad gyvūnų kapinių Ukmergėje nėra, tam vieta nenumatyta. Dažniausiai žmonės, kurie turi savo sklypus, ten ir palaidoja mylimus augintinius.

Nelegalių gyvūnų kapinių seniūnijos teritorijoje seniūnė taip pat nėra pastebėjusi. Dauguma žmonių suranda išeitį. „Gyvūno palaikus galima atiduoti utilizacijai arba juos kremuoti“, – informavo seniūnė.

Šias paslaugas Ukmergėje teikia UAB „Akeso“.

Įmonės paslaugos yra mokamos. Utilizacijos kaina priklauso nuo gyvūno svorio – 1 kg kaina – 3 Eur, kremavimo – nuo 75 iki 220 Eur. Daugiau apie tai galima sužinoti paskambinus tel. 8 676 30232.

Utilizavimas nuo kremavimo skiriasi tuo, kad kremuojant atskirai sudeginamas vienas nugaišęs gyvūnas, o utilizuojant – daugiau nugaišusių gyvūnų vienu metu.

Šeimininkai, kuriems jų augintiniai ypač brangūs, tarsi šeimos nariai, kreipiasi kremavimo paslaugų. Utilizavimas bei kremavimas laikomas vieninteliu ekologišku sprendimu.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *