Koronavirusas įsisuko į globos namus

Koronavirusas įsisuko į globos namus /

COVID-19 teigiami testai vienas po kito nustatomi Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojams ir darbuotojams.

Jasiuliškių socialinės globos namų direktorius Vilius Petrauskas ketvirtadienį pasakojo, kad iš 273 šių namų gyventojų dabar liga diagnozuota 42.

Susirgusieji apgyvendinami atskirai. Tik vienam gyventojui kol kas prireikė hospitalizacijos.

Liga vienam po kito nustatoma ir įstaigos darbuotojams. Iš 135 darbuotojų, ketvirtadienio duomenimis, koronaviruso infekcija nustatyta 11. Dauguma taip pat serga nesunkiai. Vis dėlto yra ir sunkesnių atvejų, kuomet žmonės gydomi ligoninėje.

Pasak direktoriaus V. Petrausko, šiomis dienomis bus patikrinti visi įstaigos gyventojai. Tada situacija dar labiau paaiškės. Bendraujant su kolegomis iš kitų panašių namų, sako, teko girdėti, kad kai kuriuose infekcija persirgo 100 proc. gyventojų.

V.Petrauskas sakė, kad kolektyvas šioje grėsmingoje situacijoje susitelkęs. Visi mobilizuoti bendram darbui. Žmonėms už darbą sudėtingomis sąlygomis bus išmokėti atlyginimų priedai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, COVID-19 diagnozę buvo išgirdę 777 ukmergiškiai.

Šiuo metu yra infekuoti 439 asmenys, pasveiko 326 ukmergiškiai. Kartais per vieną parą patvirtinama net iki 80 naujų atvejų.

Sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų Ukmergėje siekia 1102. Jis yra didesnis už bendrą Lietuvos rodiklį, kuris ketvirtadienį buvo 952,4.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Ukmergėje nerimą kelia infekcijos židiniai ir kitose įstaigose.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *