Kokybiškas kenkėjų naikinimas: kada reikia specialistų pagalbos?

Kokybiškas kenkėjų naikinimas: kada reikia specialistų pagalbos? /

Mūsų aplinkoje nuolat gausu įvairiausių kenkėjų, kurių sunku atsikratyti, kad ir koks oras vyrautų už lango. Šiltuoju metų laiku ramybės neduoda zvimbiantys uodai, įkyrios ir netgi pavojingos bitės, vapsvos širšės ar kiti vabzdžiai, o štai vėstantys orai į namus ieškoti šiltesnės vietos vilioja tarakonus, graužikus ir kitus gyvius. Ką reikėtų apie tai žinoti, ir kada verta ieškoti profesionalios pagalbos?

Kenkėjai – pavojus ne tik būstui, bet ir sveikatai

Lietuvoje gausu pačių įvairiausių parazitų, galinčių sukelti didelių nemalonumų. Esant palankioms sąlygoms, namuose apsigyvenę kenkėjai kelia daugybę problemų: vieni parazitai gali pažeisti tiek namų vidų, tiek išorę, o kiti tampa itin pavojingi gyventojams. Tarkime, prasidedant šildymo sezonui suaktyvėja tarakonai ir įvairūs graužikai. Mat jie, krintant temperatūrai lauke, ima ieškoti tinkamesnės gyventi vietos namuose, butuose ir kitose gyvenamosiose patalpose. Nevalia pamiršti, kad tokie nelaukti įnamiai platina įvairias užkrečiamas ligas ar didina alergijų riziką. Dėl šių priežasčių svarbu laiku imtis reikiamų priemonių. 

Kenkėjų naikinimo tarnybos – kokybiškam darbui užtikrinti

Jei vargina nuolatinė ir, rodos, neįveikiama kova su namus užklupusiais kenkėjais, vertėtų pasvarstyti apie savo darbą išmanančius specialistus. Daugeliu atvejų išnaikinti kenkėjus patiems gali būti išties labai sudėtinga, be to, ir pavojinga. Tad jei matote, kad susitvarkyti nepavyks, kreipkitės į kenkėjų naikinimo tarnybas, kuriose dirbantys specialistai įvertins jūsų situaciją, parinks individualiu atveju tinkamas priemones ir saugų kenkėjų naikinimo būdą. Išmėginkite sterilus.lt, kur drąsiai galite pasikonsultuoti su darbuotojais, aptarti savo poreikius ir įmonės siūlomas paslaugas. Visuomet prieš pasirenkant tinkamiausią kenkėjų naikinimo įmonę, svarbu įvertinti ne tik savo galimybes, bet ir specialistų bendravimą, patirtį bei siūlomus kenkėjų naikinimo būdus. Aptarkite priimtiniausią alternatyvą. 

Prevencinės priemonės – pasirūpinkite namų švara ir saugumu

Jokia paslaptis, kad daugumą kenkėjų atbaido ideali švara. Tokiu atveju reikėtų užtikrinti, kad namuose ilgesniam laikui neliktų šiukšlių, maisto likučių ar trupinių, galinčių privilioti kenkėjus. Dar vienas svarbus momentas – sąžiningai įvertinti vietas, per kurias kenkėjai gali patekti. Todėl reikėtų užsandarinti visus galimus plyšius, įtrūkimus, angas. Dažnai kenkėjai patenka per plyšelius ties vamzdžiais arba per ventiliacijos angas. Tam padės specialūs tinkleliai. Pasirūpinkite, kad plyšių neliktų ir ties elektros, šildymo, kanalizacijos sistemomis. Būkite atidūs. Net mažiausias tarpelis gali tapti puikiu keliu įnamiams patekti.

Svarbiausia rūpintis savo sveikata, būsto saugumu ir jaukia aplinka, todėl reikia laiku užkirsti kelią visiems žalą darantiems kenkėjams. Atminkite, kad įsisenėjusiomis problemomis atsikratyti bus daug sunkiau. 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *