Lietuvos vyskupai: pamaldos karantino metu nenutrūks

Lietuvos vyskupai: pamaldos karantino metu nenutrūks /

Lietuvos vyskupai, atsižvelgdami į tikinčiųjų poreikį dalyvauti šv. Mišiose bei į Vyriausybės sprendimą skelbti karantiną visoje šalyje, nusprendė, kad iki tol, kol galios karantinas, šv. Mišios bus aukojamos ribojant tikinčiųjų skaičių, paskelbė Lietuvos vyskupų konferencija.

Tikintieji įleidžiami į bažnyčią tik su veido kaukėmis, išlaikant saugų atstumą tarp pamaldų dalyvių (10 kv. m ploto vienam žmogui) ir laikantis ne mažesnio kaip 2 m atstumo tarp asmenų.

Jaučiant simptomus, būdingus peršalimo ligoms, verčiau susilaikyti nuo Eucharistijos šventimo bažnyčioje, o šv. Mišiose dalyvauti likus namie ir naudojantis šiuolaikinėmis komunikacijomis.

„Kviečiame nesiliauti nuoširdžiai Dievui užtarti vieniems kitus: palaikyti malda ligonius, prašyti stiprybės medikams, slaugytojams ir visiems, kurie valstybėje priima sprendimus bei užtikrina sklandų mūsų visuomenės gyvenimą. Išlaikykime pasitikėjimą Dievu ir pagarbą bei veiklią meilę vienų kitiems!“ – skelbiama Lietuvos vyskupų konferencijos išplatintame pranešime.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *