Kodėl verta rinktis aukštos kokybės avalynę?

Kodėl verta rinktis aukštos kokybės avalynę? /

Renkantis avalynę dažnai nuo pasiūlos gausos, batų modelių ir dizaino variacijų ima suktis galva. Todėl neretai mūsų pasirinkimus nulemia prekės kaina. Nesuklysime teigdami, kad galiausiai prekės ženklas bei kaina suformuoja mūsų nuomonė apie tai, ar prekė yra labai ar mažiau kokybiška. Taigi, kodėl iškilus avalynės pasirinkimo dilemai visuomet verta rinktis tik prekes iš aukštos kokybės asortimento?

Net ir intensyviai nešiojami atrodo gerai

Kokybiška avalynė net ir intensyviai nešiojama labai nežymiai keičiasi palyginus su ta, kuri negali pasigirti gera kokybe. Pastarąją išduoda greitai besiformuojančios, gilios raukšlės, besikeičianti batų spalva, dylantis padas, trūkinėjanti oda, sparčiai susinešiojantis batų vidus ir pan. Nereikėtų tikėtis, kad kokybiška avalynė bus tokia kaip tos nesudėvimos metalinės klumpės iš vaikystėje girdėtos pasakos. Kokybiška avalynė taip pat dėvisi, tačiau nepalyginamai lėčiau.

Juo labiau, jeigu skirsite laiko avalynės priežiūrai ir laikas nuo laiko juos nuvalysite, o odinį ar medžiaginį paviršių atgaivinsite tinkamomis priemonėmis, galėsite džiaugtis avintys tarsi naujais batais. Net jeigu nebeprisiminsite, kada juos įsigijote.

Kokybė = patogumas

Ar esate turėję pažįstamų, kurie kiek beprisimenate kartodavo neteikiantys ypatingo dėmesio avalynei ir svarbiausia tiesiog laukan išeiti ne basomis? Prisiminkite, koks pokytis įvyko vos tada, kai jie įsigijo kokybiškus batus. O galbūt šioje situacijoje atpažįstate ir patys save? Išties, šį potyrį sunku nupasakoti, bet kartą išbandžius geros kokybės batus, jų iškeisti į prastesnius jau nebesinori. Ką jau iškeisti, net pagalvoti apie juos nebesinori!

Ne visuomet galima dėti tarp šių dviejų žodžių „kokybė“ ir „patogumas“ lygybės ženklą. Bet pripažinkime, avalynės patogumas akivaizdžiai skiriasi apsiavus prastesnės kokybės nežinomo prekės ženklo bei aukštos kokybės pasaulyje žinomo gamintojo batus. Pigesni batai ir yra pigesni todėl, kad sutaupo neinvestuodami į technologijas, kurie prisitaikytų prie pėdos ir suteiktų maksimalų komforto pojūtį. O juk tai ir svarbiausia avint batus!

Ekologija

Įsigydami kokybišką prekę kartu prisidedame ir prie vartotojiškumo mažinimo. Vietoje įsigytų kelių batų porų įsigyjate vieną. Ši pora puikiai atlieka savo funkcijas, todėl per laiką, per kurį sunešiotumėte kelerias pigių batų poras, sunešiojate vieną porą. O galbūt net ir po ilgesnio nešiojimo šie batai atrodo taip gerai, kad negėda juos atiduoti į antras rankas? Tokiu atveju išmetate mažiau ir saugote gamtą labiau.

Tai reiškia, kad investuodami į kokybę mainais gauname ilgaamžišką prekę ir tokiu būdu prisidedame prie gražesnio pasaulio ateities. Tiesa, tai gali atrodyti mažmožis. Tačiau juk nuo mažų dalykų ir prasideda pokyčiai. Visų pirma – mažais žingsneliais ir nuo savęs. Tad, kodėl gi ne nuo mažesnio skaičiaus porų batų jūsų spintoje?

Ar aukšta kokybė tik perkant brangią avalynę?

Mitas, kad kokybiška avalynė visuomet yra tik brangi. Tačiau galima sutikti su tuo, kad žinomas ir pasaulyje įvertintas prekės ženklas bus prekės kokybės garantas. Tokias prekes galima įsigyti pigiau radus patrauklų pasiūlymą išpardavimų metu internetinėse arba fizinėse parduotuvėse. Be to, kai kurie avalynės prekių ženklai (pvz.: Converse batai) turi daugybę modelių variacijų, kurie skiriasi ne tik medžiagomis, dizainu, bet ir kaina. Tokiu atveju kiekvienas gali išsirinkti kokybišką porą batų už sau prieinamą kainą.

Visgi, jeigu garsaus prekės ženklo avalynę perkate ne specializuotoje sporto parduotuvėje ir ji yra nepalyginamai pigesnė už atitikmenis kitose parduotuvėse, verta pasidomėti, ar prekė originali.

Skūpus moka dukart

Nuo seno kartojamas posakis yra aktualus ir šiandien. Tik pagalvokite, už tuos pinigus, kuriuos išleisite vienai kokybiškų batų porai, greičiausiai išeitų dvejos poros mažiau kokybiškų batų. Atrodytų, protingiau būtų rinktis tą variantą, kur už mažesnę sumą gaunate didesnį kiekį. Tačiau įvertinkite ir tai, kiek laiko nešiosite kokybiškus batus ir kaip jie atrodys po ilgesnio nešiojimo laikotarpio. Kaip tai padaryti? Dažnai tai įvertinti prireikia batų nešiojimo (nebūtinai sėkmingos) patirties.

Beveik galima garantuoti, kad jeigu prieš išsirinkdami batus, turėtumėte galimybę pamatyti, kaip jie atrodys po pusės metų ar metų nešiojimo, batus pasirinktumėte neabejodami. Visgi, retai apie tai pagalvojame prieš pirkdami. O juk vertėtų.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *