Ukmergėje – nauji užsikrėtimai koronavirusu

Ukmergėje – nauji užsikrėtimai koronavirusu /

Lietuvoje smarkiai šoktelėjus koronaviruso atvejų skaičiui, nauji susirgimai nustatyti ir Ukmergės rajone.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia, kad šio pirmadienio duomenimis COVID-19 infekcija nustatyta dešimčiai ukmergiškių.

Dėl šių įvykių atliekami epidemiologiniai tyrimai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė Kotryna Žigaitė informavo, kad dėl naujų susirgimo atvejų pirmadienį izoliuotis prireikė pusšimčiui ukmergiškių. Tarp jų – vienai gimnazijos klasei.

Užkrečiama liga išsiplėtė po to, kai rugsėjo 15 d. COVID-19 buvo nustatytas vasaros pabaigoje iš Jungtinės Karalystės grįžusiai moteriai. Ji buvo saviizoliacijoje, pasijuto prastai ir nutarė pasitikrinti. Įtarimas pasitvirtino.

Liga po poros dienų nustatyta ir ligonės sutuoktiniui, o vėliau – ir jo bendradarbiams. Šiuo metu dėl to veiklą nutraukė ligos židiniu tapusi įmonė, kuri užsiima vėdinimo ir šildymo sistemų įrengimų veikla.

Susirgimas iš šeimos nukeliavo ir į ugdymo įstaigą. Susirgus vienam Antano Smetonos gimnazijos moksleiviui, šiuo metu saviizoliacijos prireikė vienai gimnazijos klasei – 24-iems moksleiviams. 

Laikinai veiklą nutraukė ir viena su šiuo židiniu susijusi odontologijos klinika.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė K. Žigaitė informavo, kad pirmadienio duomenimis, saviizoliacijoje buvo apie 50 ukmergiškių.

Šiuo metu darbas tęsiamas – toliau nustatinėjami užsikrėtusiųjų tiesioginiai kontaktai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *