Numušto hidranto nepastebėjo

Numušto hidranto nepastebėjo / Ukmergiškio Ado pastebėjimu

S.Daukanto gatvėje praėjusiais metais avarijos metu buvo numuštas hidrantas. Ir iki šiol neatstatytas.

Tai pastebėjo ir mūsų redakcijai pranešė ukmergiškis Adas. Vyras stebėjosi, kad tiek daug laiko niekas nepastebi tokio dalyko.

„Tiesiogiai nerašau į savivaldybę, nes mūsų miesto valdžia, tiksliau, kas atsakingi už tokius reikalus, pajuda tik kai baksnojama pirštu, iki tol nieko nemato ar nenori matyti“, – laiške redakcijai rašė vyras. Pridėjo ir nuotraukų.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas sakė, kad hidrantus įrengia vandentiekininkai, o jų tarnyba – užsakovai ir naudotojai.

Pasakojo, kad Ukmergės mieste yra per 350 hidrantų. Apie 50 iš jų – įmonių teritorijose. Ugniagesiams gaisro atveju vandenį iš hidranto imti, pasak vadovo, yra daug patogiau ir greičiau negu iš vandens telkinio.

D.Vyšniauskas sakė, kad hidrantai kartą per metus yra patikrinami. Tačiau kodėl šitas buvo nepastebėtas, nežinia. Vadovas padėkojo už pastebėjimą ir sakė, kad įrenginys bus kuo greičiau sutvarkytas.

Specialiu raktu prie hidranto prisijungti gali tik ugniagesiai. Už šį vandenį mokėti nereikia – vanduo gaisro gesinimui yra nemokamas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *