Prisiminkime Steponą Jankeliūną

Prisiminkime Steponą Jankeliūną / Vienas iškiliausių Ukmergės krašto žmonių – Steponas Jankeliūnas.

Lygiai prieš metus 2019-ųjų gegužės 31-ąją į Amžinybę išėjo vienas iškiliausių Ukmergės krašto žmonių Steponas Jankeliūnas, tapęs ištisos epochos simboliu.

Šio žmogaus gyvenimo žygdarbis prasidėjo prieš pusę amžiaus, 1961-aisiais, kai jis, anuomet dar jaunas Salomėjos Nėries kolūkio pirmininkas, sugebėjo suburti apie save žmones, įžiebti jiems tikėjimo ir prikelti skurdų kraštą naujam gyvenimui. Nederlingose Sližių žemėse būdavo nuimami keli derliai per metus, užauginami tūkstančiai bekonų, veisiamos naujos bulvių veislės. Už sutaupytus pinigus buvo statomos mokyklos, vaikų darželiai, kultūros namai, tiltas per Šventosios upę, tiesiami keliai… Apie sližiečių ir vepriškių nuveiktus darbus tada išgirdo visa Lietuva. Žmonės pamatė, kad viską, ko reikia, gali susikurti patys, jei jiems vadovauja protingas ir sąžiningas vadovas.

S.Jankeliūnas ir atėjus naujiesiems laikams liko savam krašte, nepasitraukė, žmonės iki pat pabaigos jį vadino Pirmininku, o jis visada buvo pasirengęs tėviškai padėti kiekvienam. Dėl to jį gerbė ir mylėjo ne tik vyresnieji, bet ir jaunimas, kuriam net neteko gyventi jo vadovavimo laikais. Matyt, simboliška, kad S. Jankeliūnas buvo išlydėtas pernai per Tėvo dieną.

Visi, kam brangus šio žmogaus atminimas, yra laukiami šį šeštadienį (birželio 13 d.) Sližiuose.

13 val. Sližių koplyčioje bus aukojamos šv. Mišios, o po jų Sližių bibliotekos patalpose galėsime pabendrauti, prisiminti S. Jankeliūno gyvenimą ir jo gyvenimo žygdarbį mūsų krašto žmonių labui.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *