Koncertai vyko mikrorajonuose

Koncertai vyko mikrorajonuose / Pivonijos mikrorajone koncertas vyko Jaunimo gatvėje. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

Penktadienio vakarą Dukstynos, Pramonės ir Pivonijos mikrorajonuose aidėjo būgnų garsai. Taip ukmergiškius su miesto gimtadieniu pasveikino perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ vadovas, perkusininkas Gediminas Mačiulskis ir žinomas TV laidų vedėjas Giedrius Leškevičius. Jie žiūrovams pateikė įvairių muzikinių staigmenų.

Pritariant net dvidešimties skirtingų perkusinių instrumentų ritmams, skambėjo populiarios dainos – „Sakale lėk“, „Geriausi mūsų vakarai“ ir kitos. Žiūrovai buvo kviečiami, išlaikant saugų atstumą, ne tik ploti, bet ir šokti, dainuoti – linksmai švęsti miesto gimtadienį.

Iš anksto buvo paskelbtas tik koncertų laikas, o renginių vietos, pasak organizatorių komentaro feisbuke, dėl saugumo reikalavimų bei siekiant išvengti žmonių susibūrimų, neviešintos.

Ukmergės kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Gražvyda Tušienė papasakojo, kad vietos renginiams buvo parinktos, darbuotojams nuvykus ir apžiūrėjus mikrorajonus.  Siekiant, kad kuo daugiau žmonių galėtų stebėti koncertus per langus ar iš savo balkonų, žvalgytasi, kur yra daugiausiai daugiaaukščių ir nevyksta renovacijos darbai. Pivonijos mikrorajone koncertas vyko Jaunimo gatvėje, Dukstynos – Daukanto, o Pramonės – Deltuvos gatvėje.

Šį kartą ne gyventojai ėjo į šventę, o šventė atkeliavo pas žmones. Renginiai sutraukė daug žiūrovų. Kai kurie išties koncertus stebėjo, neišeidami iš savo namų, bet dauguma suplaukė iš aplinkinių namų į koncertų vietas.

Vieni ukmergiškiai džiaugėsi, kad koncertai iš miesto centro pasklido po gyvenamųjų rajonų kvartalus, kiti skundėsi, kodėl renginiai nevyko prie jų namų. 

Šiuos muzikinius sveikinimus finansavo Lietuvos Kultūros Taryba.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *