Ribos parduodamus dezinfekcinio skysčio ir apsaugos priemonių kiekius

Ribos parduodamus dezinfekcinio skysčio ir apsaugos priemonių kiekius /

Nuo šiol visose prekybos vietose rekomenduojama pagal galimybes riboti vienam gyventojui parduodamą dezinfekcinių priemonių, taip pat apsaugos priemonių – medicininių kaukių, respiratorių, pirštinių – kiekį taip, kad jos būtų prieinamos didesniam gyventojų skaičiui.

Tokia tvarka numatyta sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu.

Parduotuvėse ir kitose prekybose vietose vienam pirkėjui vieno apsipirkimo metu rekomenduojama parduoti ne daugiau nei 50 vienetų medicininių kaukių, ne daugiau nei 1 litrą dezinfekcinio skysčio, ne daugiau nei 10 vienetų respiratorių ir ne daugiau nei 50 porų apsauginių pirštinių.

Rekomendacijų prekybos vietoms tikslas – kad kuo daugiau žmonių galėtų įsigyti prevencijai būtinų priemonių.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad prekybos vietas jau pasiekė beveik 300 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Tokius duomenis pateikė dezinfekcinio skysčio gamintojai. Anksčiau jie buvo informavę, kad kovo 14–17 dienomis į rinką buvo patiekta 225 tonos dezinfekcinio skysčio. Tai reiškia, kad gamybos tempai nelėtėja.

Leidimus gaminti dezinfekcinį skystį turi 36 šalies įmonės, tad artimiausiu metu rinkai bus patiekta daugiau šios produkcijos.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *