Papasakojo apie nuveiktus darbus

Papasakojo apie nuveiktus darbus /

Nors šiandien gyvename staiga pasikeitusiomis, ekstremaliomis sąlygomis, skaitytojams norime pateikti ir kiek kitokios informacijos. Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė informavo apie praėjusiais metais nuveiktus darbus. 

Seniūnijos turimais duomenimis, šių metų pradžioje mieste savo gyvenamąją vietą buvo deklaravę 21 910 gyventojų. Iš jų 299 įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą.

2015 metų pabaigoje gyvenamąją vietą Ukmergėje buvo deklaravę 23 194 asmenys.

Vis dėlto deklaravusiųjų atvykimą į mūsų miestą, atvirkščiai, daugėja. Statistika skelbia, kad 2015 metais į Ukmergę atvyko 1 429, o pernai –1 630 asmenų.

Deklaravusiųjų išvykimą iš Lietuvos skaičius per penkerius metus kito nedaug: 2015 metais – 240, pernai – 299.

Seniūnijoje pernai priimta 119 sprendimų dėl gyvenamosios vietos deklaravimo duomenų taisymo, keitimo ar panaikinimo. Darbuotojai iš viso miestelėnams išdavė 1 557 pažymas, susijusias su gyvenamosios vietos deklaravimu, o šiais klausimais aptarnavo beveik 4 500 gyventojų.

Įdarbinti pagal programą

Pagal Užimtumo didinimo programą pernai seniūnijoje įdarbinti 9 asmenys. Jie krovė žaliąsias atliekas, 3–5 kartus nušienavo apie 30 ha seniūnijos teritorijų, laistė gėlynus, prižiūrėjo kapinių takus, aikšteles. Nuo individualių namų buvo surinkta ir išvežta 2 246 tonos žaliųjų atliekų, o tai beveik dvigubai daugiau nei užpernai.

Suskaičiuota, kad per metus seniūnijai iš savivaldybės administracijos buvo nukreipti 1 053 dokumentai.

4 576 prašymus ar kitus dokumentus seniūnija gavo iš miesto gyventojų. Į 95 proc. jų atsakyta kreipimosi dieną.

Prašymus kirsti ar genėti medžius seniūnija persiunčia į rajono savivaldybės viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrį.

Seniūnija taip pat derino įvairius projektus, išdavė leidimus ar pritarimus dėl žemės kasinėjimo darbų miesto bendrojo naudojimo teritorijose, leidimus prekiauti, teikė konsultacijas gyventojams, sprendė gyventojų tarpusavio ginčus.

Pernai išduota 30 leidimų prekiauti, 61 leidimas žemės kasimo darbams, 260 leidimų tvarkyti kapavietes, 375 laidojimų leidimai. Išduota 10 pažymų ambasadoms užsienio šalyse apie Ukmergės kapinėse palaidotus asmenis. Sudaryta 20 kolumbariumo nuomos sutarčių.

Išduota 30 leidimų prekiauti šalia Ukmergės miesto seniūnijos kapinių. Už šių leidimų išdavimą pernai surinkti 397 eurai.

Seniūnija, administruodama vietinės rinkliavos mokestį, tikslina su tuo susijusius duomenis.

Miesto seniūnė džiaugiasi, kad skundų dėl gyventojų aptarnavimo pernai negauta.

Rūpinasi aplinka

Viena pagrindinių seniūnijos veiklos sričių – palaikyti švarią ir saugią aplinką bei pritaikyti ją gyventojų poreikiams.

Miesto bendrojo naudojimo teritorijas pagal sudarytas sutartis prižiūri UAB ,,Ukmergės versmė“ ir UAB „Ukmergės paslauga“.

„Ukmergės versmė“ pernai prižiūrėjo ir tvarkė 160 miesto gatvių, kurių tinklas siekia 90 km, 47 šaligatvius, kurių bendras plotas – 131 060 m2, laiptus, automobilių stovėjimo aikšteles. Taip pat šienavo šalikeles, vežė vandenį laistymui į Dukstynos kapines, tvarkė ir atstatinėjo šaligatviuose įkritusias trinkeles, miesto želdinius…

Miesto seniūnija rūpinosi infra-struktūros objektų apšvietimu pagal sutartį su UAB „Ukmergės versmė“ dėl Ukmergės miesto gatvių apšvietimo tinklų ir šviesoforų eksploatacijos paslaugų teikimo.

Seniūnija vykdė gatvių apšvietimo elektros tinklų priežiūrą: buvo keičiami perdegę šviestuvai, valomi stiklai, atliekamas remontas, vykdoma skaitiklių priežiūra.

Miesto apšvietimo tinkluose pernai buvo daug gedimų, kurių didžioji dalis pašalinta per kelias dienas. Išnaudojant technologijas, leidžiančias taupyti elektros energiją, šiltuoju metų laiku 10–20 minučių buvo vėlinamas apšvietimo įjungimo laikas. 

Miesto apšvietimo priežiūrai praėjusiais metais išleista 195 369 Eur.

Pernai mieste valyta Vilkmergėlės upelio vaga, iškirsti krūmai ir įrengta veja senosiose žydų kapinėse.

Įrengti ir keturi daugiamečiai gėlynai: Vytauto g. šalia Civilinės metrikacijos skyriaus, Klaipėdos g. šalia pašto, Kauno ir Deltuvos gatvių sankryžoje, Vasario 16-osios g. Naujai įrengti vienmečių gėlių gėlynai Kęstučio aikštėje prie savivaldybės ir Vienuolyno g.

Gėlių sodinimui ir priežiūrai išleista 21 865 Eur.

Įvairiems darbams atlikti, švarai ir tvarkai mieste palaikyti pernai panaudota 640 814 Eur.

Tačiau, pasak seniūnės, miesto tvarkymui lėšų reikia daug daugiau. 

Seniūnija darbais prisidėjo prie kalėdinės eglutės įžiebimo ir Ukmergės miesto šventės. Nemažai pastangų prireikė suorganizuoti tris kalėdines šventes vaikų žaidimų aikštelėse, gauti paramą apmokėti dalinę kalėdinio atrakciono nuomą.

Seniūnija šienavo paplūdimius, rinko šiukšles vasarą prie Šventosios ir Žolių rajone esančio tvenkinio. Seniūnija ūkio būdu prieš Kalėdas papuošė kalėdinę eglę Pašilės mikrorajone (Pašilės seniūnaitės prašymu), apžvalgos bokštą, seniūnijos teritoriją.

Talkina seniūnaičiai

Be seniūnijos darbuotojų, miesto bendruomenės reikalais rūpinasi 13 pernai išrinktų seniūnaičių: Dukstynos – Rolandas Taraškevičius, Gėlių – Vytautas Rastauskas, Krekšlių – Rimas Petronis, V. Kudirkos–S. Daukanto – Vytautas Tropikas, Pakrantės – Julius Kazėnas, Pašilės – Vida Zbarauskienė, Pivonijos – Gintarė Radlinskaitė, Senamiesčio – Renata Masilionienė, Smėlių – Jonas Miškinis, Statikų–Pramonės – Irena Lobinienė, Tvarkų–Šlapių – Vytas Kromelis, Užupio – Petras Vagonis, Žalgirio – Svetlana Tretjakova.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *