Mokymus vedė vienuolė

Mokymus vedė vienuolė / Vienuolė Fausta Palaimaitė.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Ukmergės rajono policijos komisariate viešėjo Šventosios šeimos seserų kongregacijos vienuolė Fausta Palaimaitė.

Sielovadinį darbą ji atlieka Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir vaikų įkalinimo įstaigoje, o savo pašaukimu vadina kalbėjimą, bendravimą su pažeistais jaunuoliais, patiriančiais sunkumų. Ukmergės policijoje buvo surengti mokymai socialiniams pedagogams ir socialiniams darbuotojams bei policijos pareigūnams.

Susitikime su policijos komisariato darbuotojais F. Palaimaitė kalbėjo apie policijos pareigūno pašaukimą ir atsidavimą profesijai, kurios vertė – ne finansinė išraiška. Dvasininkė misionierišką veiklą vykdė Brazilijoje, kur visi yra susigyvenę su skurdu ir nesaugumo jausmu, tačiau laimingi. „Juk mes turime tiek daug materialinių gėrybių, artimų žmonių, gerų santykių, bet nemokame tuo džiaugtis…“ – pastebėjimais dalijosi vienuolė. Ji kalbėjo apie mokėjimą pasirinkti vertybes ir jų svarbą gyvenimui. „Kai viskas savo vietoje, apie dvasines vertybes mes negalvojame. Tačiau, kai susiduriame su sunkumais, suprantame, kokios jos yra svarbios ir kaip padeda išgyventi“, – kalbėjo viešnia.

Anot jos, žmogus sukurtas laimei, Dievas siunčia ženklus, tad belieka jais sekti. Ji pasidalijo savo patyrimais ir dvasiniais atradimais, einant Šventojo Jokūbo keliu.

F.Palaimaitė linkėjo mylėti.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *