Prisidės prie kompiuterinio tomografo

Prisidės prie kompiuterinio tomografo /

Savivaldybė patenkino Ukmergės ligoninės prašymą ir iš rajono biudžeto dalinai finansuos kompiuterinio tomografo įsigijimą.

Ligoninės radiologijos diagnostikos paslaugų kokybės gerinimo programai įgyvendinti iš savivaldybės biudžeto nutarta dvejus metus skirti po 150 tūkst. Eur. Iš viso – 300 tūkst. Eur.

Toks sprendimas priimtas savivaldybės tarybos posėdyje.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka sako, kad šiuo metu įstaiga eksploatuoja pasenusį 2008 m. įsigytą kompiuterinį tomografą, kuris per pastaruosius metus daug kartų gedo, o jo remontui išleista per 70 tūkst. Eur.

Dėl gedimo tomografas šiemet neveikė nuo rugpjūčio iki lapkričio mėnesio. Dėl to pacientams nesuteikiamos paslaugos, trinka ligoninės darbas, didėja pacientų eilės, jie vežiojami tyrimams į kitas ligonines.

Ukmergės ligoninės kompiuteriniu tomografu per metus atliekama 3 120 tyrimų. Kasdien atliekami tyrimai sergantiesiems neurologinėmis, chirurginėmis, pulmonologinėmis, traumatologinėmis ir kitomis ligomis. Atliekama ir onkologinių ligų ankstyvoji diagnostika.

Pasak ligoninės vyriausiojo gydytojo, biudžeto lėšų, be abejo, neužteks, trūkstama suma prisidės pati įstaiga – aparatui įsigyti ims paskolą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *