Autobusiukų nuoma: naudinga informacija vartotojui

Autobusiukų nuoma: naudinga informacija vartotojui /

Autobusiukas yra puikus pasirinkimas galvojant apie kelionę su daugiau nei 5 ar 6 žmonėmis. Tačiau suprantama, kad autobusiukas nėra įprasta kasdieniam eksploatavimui dažnai naudojama priemonė, todėl nuosavą autobusiuką turi anaiptol ne kiekvienas vairuotojas.

Dėl šios priežasties prireikus autobusiuko, vartotojams labai dažnai pagelbsti autobusiukų nuoma. Autobusiukas yra tarpinė grandinis tarp lengvojo automobilio ir autobuso, o tai reiškia, kad tai yra pakankamai universali ir manevringa transporto priemonė. Tačiau jei jūs nusprendėte pasinaudoti autobusiukų nuoma, turėtumėte nepamiršti kelių aktualių veiksnių.

Svarbūs autobusiukų nuomos privalumai

  • Didelis autobusiukų manevringumas. Autobusiukų (arba mikroautobusų) nereikėtų tapatinti su autobusais. Šiuolaikiniai autobusiukai yra bene tokie pat manevringi ir greiti kaip ir daugeliui iš mūsų įprasti lengvieji automobiliai. Be to, autobusiukus gali vairuoti ir vairuotojai, kurie turi B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.
  • Optimalus autobusiuko dydis. Jie yra tarpinis variantas tarp lengvojo automobilio ir autobuso, todėl jų dydis yra visiškai optimalus miesto gatvėms. Jais nesudėtinga prisiparkuoti ir važinėti net ir labai siauromis gatvelėmis.
  • Didelis talpumas. Mikroautobusai yra labai talpūs – ir šiuo atveju tą patį galima pasakyti tiek apie keleivių skaičių, tiek ir apie autobusiuke telpantį bagažą.
  • Optimalios kuro sąnaudos. Pasirinkus šiuolaikišką autobusiuko modelį, neteks sudirti su didelėmis kuro sąnaudomis. Nors autobusiukai yra didesnių gabaritų nei lengvieji automobiliai, jų kuro sąnaudos yra labai panašios, siekiančios vidutiniškai 6 ar 7 litrus 100 km.

Kiek keleivių gali važiuoti autobusiuke

Mikroautobuse telpančių keleivių skaičius labai tiesiogiai priklauso nuo modelio. Įprastai keleiviniuose mikroautobusuose būna nuo 9 iki 19 vietų. Tačiau populiariausi autobusiukai yra 9 vietų (arba 8+1). Ir būtent juos galima vairuoti turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, todėl natūralu, kad tokių autobusiukų nuoma būna pasirenkama dažniausiai.

Galima pasirinkti autobusiukų nuomą su vairuotoju

Neturint vairuotojo pažymėjimo ar tiesiog nenorint patiems eksploatuoti išsinuomoto autobusiuko, šiuolaikinės transporto priemonių nuomos bendrovės savo klientams siūlo autobusiukų nuomą su vairuotoju. Labai dažnai šiomis paslaugomis pasinaudoja vartotojai, kurie vyksta į šventes ar įvairius renginius. Kadangi autobusiukų vairuotojai turi didžiulę patirtį, jie užtikrina sklandžią ir saugią kelionę.

Kada dažniausiai pasirenkama autobusiukų nuoma

Autobusiukų nuoma yra pasirenkama labai įvairioms paskirtims, tačiau dažniausios iš jų įprastai yra šios:

  • Ilgesnėms kelionėms po Lietuvą;
  • Vykstant į keliones po užsienio šalis;
  • Organizuojant vestuves;
  • Mergvakarių ir bernvakarių švenčių metu;
  • Įvairių renginių ir festivalių metu;
  • Kitomis progomis.

Nuo ko priklauso autobusiuko nuomos kaina

Žvelgdami į skirtingų transporto priemonių nuomos bendrovių taikomus pasiūlymus pastebėsite, kad autobusiukų nuomos kainos skiriasi. Tuo tarpu nuomos kainai įtakos turi daug skirtingų veiksnių, iš kurių verta išskirti pastaruosius:

  • Autobusiuko nuomos terminas. Jei autobusiukas yra nuomojamas ilgesniam laikui, tuomet paros kaina būna mažesnė nei tuomet, kai tokia transporto priemonė išsinuomojama vos vienai ar dviem paroms.
  • Nuvažiuojamas kilometražas. Kai kurios transporto priemonių bendrovės savo klientams taiko tam tikrą nuvažiuojamų kilometrų ribą, kurią peržengus yra taikomas papildomas mokestis už nuvažiuotus kilometrus.
  • Atitinkamas sezonas. Labai didelę įtaką autobusiukų nuomos kainoms turi ir atitinkamas metų laikas. Rudens ir pavasario metu autobusiukų nuoma būna pigiausia. Tuo tarpu žiemą ir vasarą autobusiukų nuomos kainos yra didžiausios.
  • Autobusiuko modelis. Nuomos kainai įtakos turi ir autobusiuko modelis. Kuo naujesnį ir funkcionalesnį mikroautobusą norėsite pasirinkti, tuo didesnę nuomos kainą turėsite sumokėti.
  • Papildomos paslaugos. Norint papildomų paslaugų (pvz., GPS navigacijos, automobilinės vaiko kėdutės ir kt.), tenka sumokėti papildomai.
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *