Pateikė Butų ūkio audito išvadas

Pateikė Butų ūkio audito išvadas /

UAB Ukmergės butų ūkyje neseniai buvo atliktas auditas. Jo išvadomis savivaldybės tarybos posėdyje pasidalijo auditorė Danguolė Pranckėnienė.

Vienas aktualiausių ir ryškiausių auditorių pastebėjimų – didžiulės skolos. Gyventojų skolos sudaro per 100 tūkst. eurų. Panašu, kad didelė dalis jų vargu ar kada nors bus išieškotos – skolos priskiriamos „blogoms“. Akcentuota, kad per mažai dėmesio skiriama skolų išieškojimui, vietoje to atsakingi įmonės asmenys premijuojami.

Dar vienas iš pastebėjimų – stambūs pirkiniai, nederinami su Butų ūkio steigėju – savivaldybės taryba. Tarp nederintų pirkinių – naujas automobilis ir programinė įranga.

Rekomenduota daugiau bendradarbiauti su savivaldybės administracija.

Atkreiptas dėmesys, kad didelė dalis įmonės specialistų – priešpensinio amžiaus, tad netolimoje ateityje pasijus specialistų stygius.

Atkreiptas dėmesys ir į įmonės darbuotojų ir perkančiųjų įmonių giminystės ryšius. Siūlyta juos deklaruoti. 

Dokumentų valdymo sistema įdiegta, bet į ją nesukeltos visos tvarkos, pastebėta ir ydinga pirkimų praktika – per mažai pastangų galimoms nuolaidoms, pasenusios sutartys.

Atkreiptas dėmesys ir į silpną komunikaciją su vartotojais, kurią, tikėtina, ateityje stiprins centralizuotas skambučių centras.

Audito išvadoms išnagrinėti ir rekomendacijoms įvertinti rajono mero siūlymu bus sudaryta darbo grupė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *