Sudomino pareigybės savivaldybėje

Sudomino pareigybės savivaldybėje /

Ukmergiškis domėjosi rajono savivaldybės administracijos struktūra. Pasakojo „Ukmergės žiniose“ neseniai skaitęs apie pokyčius, susijusius su savivaldybės darbuotojų vykdomomis funkcijomis. Teiravosi, kokių savivaldybėje pastaraisiais metais būta pertvarkų, domėjosi pareigybėmis.

Laikraštyje rašėme apie skaitytojo minimas permainas. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta darbo grupė dėl galimų savivaldybės administracijos struktūros pakeitimų, pareigybių skaičiaus administracijos struktūriniuose padaliniuose įvertinimo.

Darbo grupės pirmininkė – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Darbo grupei pavesta pateikti administracijos direktoriui pasiūlymus dėl struktūros ir didžiausio leistino valstybės tarnautojų pareigybių ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, skaičiaus iki spalio 31 d.

Apie pasikeitimus savivaldybės administracijos struktūroje ir pareigybių skaičių pastaraisiais metais informavo Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė.

Anot jos, administracijos struktūra, kuri vėliau keitėsi dėl vaiko teisių apsaugos, socialinių ir kitų darbuotojų, buvo patvirtinta 2015-10-29. „Pagal ją dirbame nuo 2016 m. kovo 1 dienos. Iš viso buvo patvirtintos 235 pareigybės“, – sakė vedėja.

Tačiau nuo tada būta ne vieno pasikeitimo. 2017 m. rugsėjį įsteigta tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybė. Taigi, iš viso patvirtintos 236 pareigybės.

„2017 m. spalį Nestacionarių socialinių paslaugų centrui perdavus darbo su socialinės rizikos šeimomis organizavimo funkciją, socialinių darbuotojų darbui su rizikos šeimomis pareigybės iš seniūnijų perduotos šiam centrui. Iš viso pareigybių – 225“, – pasakojo Z. Kurmelienė.

2018 m. gegužę, valstybei perėmus vaiko teisių apsaugos organizavimo funkcijas, pertvarkyta administracijos struktūra: įsteigtas Socialinės paramos skyrius su poskyriais – Socialinių išmokų ir Socialinių paslaugų. Taip pat įsteigta duomenų apsaugos pareigūno pareigybė. Iš viso pareigybių – 225.

„2018 m. liepą papildytas pareigybių skaičius dėl Ukmergės miesto seniūnijos, įsteigtos 2 pareigybės. Taigi, šiuo metu savivaldybės administracijoje su seniūnijomis yra 227 pareigybės“, – sakė pašnekovė.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *