Vitaminas D gali neleisti išsivystyti diabetui

Vitaminas D gali neleisti išsivystyti diabetui /

Remiantis naujo tyrimo duomenimis, ikidiabetinės būklės asmenims, kurių kraujyje nedaug vitamino D, mažesnė tikimybė susirgti diabetu vartojant šio vitamino turinčius papildus.

Tai patvirtino Irano Teherano Shahid Beheshti medicinos mokslų universiteto mokslininkai, atlikę naują tyrimą su 83 tiriamaisiais.

Tiriamieji, iš kurių visi buvo ikidiabetinės būklės ir visų organizmuose buvo nedaug vitamino D, buvo atsitiktine tvarka paskirstyti į intervencinę arba kontrolinę grupes. Intervencijos grupės tiriamieji kasdien vartojo papildus, kurių sudėtyje buvo didelė vitamino D dozė, o kontrolinės grupės tiriamieji – atitinkamą kiekį placebo.

Pasibaigus šešių mėnesių stebėjimo laikotarpiui, mokslininkai pastebėjo, kad diabeto progresavimo dažnis intervencijos grupėje buvo reikšmingai žemesnis negu placebo grupėje (atitinkamai – 3 ir 28 proc.).

Pagerėjo ir intervencijos grupės tiriamųjų jautrumas insulinui.

Pagrindinis mūsų vitamino D šaltinis yra vasaros saulė. Šiauriniame pusrutulyje žiemą saulė pakyla pernelyg žemai, tad jos spinduliai per silpni padėti odai sintetinti vitaminą D.

Su maistu – daugiausiai su riebia žuvimi – vitamino D gauname nedaug, todėl reikia vartoti papildus.

„D-Pearls“ – želė kapsulės, kurių viduje gausu aliejinės formos vitamino D3 optimaliam įsisavinimui užtikrinti. Preparatas išbandytas keleto viešai paskelbtų tyrimų metu.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *