Medikės pasakojo apie tuberkuliozės kontrolę

Medikės pasakojo apie tuberkuliozės kontrolę /

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai dalyvavo susitikime su Ukmergės ligoninės gydytoja pulmonologe Daiva Krikštaponiene ir Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytoja Gitana Čepiene.

Šis renginys buvo planuotas ir turėjo konkretų tikslą – aptarti tuberkuliozės kontrolės problemą.

Gydytoja D. Krikštaponienė papasakojo, kad būtent šiam tikslui susivieniję Ukmergės medikai atidarė DOTC kabinetą, dirbantį kiekvieną darbo dieną, esantį Ukmergės PSPC.

Slaugytoja prižiūri, kad sergantieji naudotų vaistus, skatina gyventojus pasitikrinti, ar neužsikrėtę tuberkulioze, oro lašiniu būdu plintančia užkrečiamąja liga.

Ir nors pasaulyje mažėja šia liga sergančiųjų, Lietuva yra tarp aštuoniolikos šalių, kuriose sergančiųjų yra daugiausia, o tarp ES šalių – antra nuo galo pagal šį rodiklį.

Socialiniai darbuotojai – būtent tie asmenys, kurie nuolat dirba su įvairiais žmonėmis mieste ir kaime. O šia liga užsikrėsti nėra sudėtinga. Bakterijos labai atsparios aplinkos poveikiui. Apsikrėsti gali ir darbuotojai, ir jų teikiamų paslaugų gavėjai.

Todėl gydytojos pulmonologės D. Krikštaponienės paskaita „Tuberkuliozės kontrolės problemos“ buvo priimta labai dėmesingai. Tai – savotiškas įpareigojimas bendraujant su šeimomis būti dėmesingesniems ir jų sveikatai.

Gydytoja G. Čepienė informavo, kad Ukmergės rajono savivaldybė finansuoja projektą. Net sveikatos draudimo neturintys asmenys gali būti atvežti į Ukmergės PSPC ir peršviesti nemokamai, jei tik jaučia panašius į šią ligą simptomus.


Jeigu turite vaikų, nepamirškite pasirūpinti, kad gerosios bakterijos vaikams būtų duodamos profilaktiškai.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *